16 Nisan 2021 Cuma

ABD’nin Indianapolis kentinde silahlı saldırı: Saldırgan dahil 9 ölü

ABD’nin Indianapolis şehrinde bulunan bir kargo şirketinin hangarında kalabalığa ateş açan bir kişi en az 8 kişiyi öldürdü 6 kişiyi de yaraladı. Kimliği belirsiz saldırganın olay sonrası aynı silahla kendini vurduğu kaydedildi.

BOLD – ABD’nin Indianapolis kentinde Fedex kargo şirketinin binasında çevreye ateş açıldı. Polis yetkilileri, saldırgan dahil 9 kişinin öldüğünü çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.

Cuma sabahı 02.45 civarında yaşanan olay sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edilirken, olay mahalline girmeye çalışan Fedex çalışanlarının yakınlarının civarda bir otelde tutulduğu kaydedildi.

Indianapolis Polis Karakolu görevlisi Genae Cook, saldırıda zanlı dahil toplamda 9 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda yaralının da hastaneye kaldırıldığını, kurşun isabet eden yaralılardan birinin ise durumunun ağır olduğunu söyledi.

Kargo devi Fedex’ten yapılan açıklamada, “Öncelik her zaman güvenliğimiz. Hayatını kaybeden çalışanların ve yaralıların ailelerine başsağlığı diliyoruz. Polis ekipleriyle çalışmalarımız devam ediyor. Bilgi aldıkça bunu kamuoyuyla paylaşacağız” denildi.

Fedex’te çalışan bir görgü tanığı televizyona verdiği röportajında, silahlı birinin depoya gelerek etrafa defalarca ateş ederek ilerlediğini, yerde de hareketsiz yatan bazı insanlar gördüğünü ve oradan kaçtığını söyledi.

Silahlı kişinin yalnız olduğu ve çevreye ateş açtıktan sonra kendisini öldürdüğü bildiriliyor.

ABD Başkanı Joe Biden geçen hafta göreve geldiğinden bu yana ilk kez bireysel silahlanma konusunda atılacak adımları açıklamıştı.

Atılacak adımlar arasında; belli silahlarla ilgili kurallar konması, silah satılacak kişilerin geçmişinin gözden geçirilmesi ve yerel düzeyde şiddetin önlenmesi için yeni önlemler alınması da vardı.

Türkiye-Fransa arasında yeni kriz: Fabien Azoulay

ABD’nin Indianapolis kentinde silahlı saldırı: Saldırgan dahil 9 ölü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder