15 Nisan 2021 Perşembe

Kan donduran işkence yöntemleri öneren ancak hakaretten hapsi istenen Cem Küçük kimdir?

AKP yanlısı yazar Cem Küçük hakkında “hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Canlı yayında hizmet hareketi mensuplarına yönelik kan donduran işkence yöntemleri önerilerinde bulunan Küçük kimdir?

BOLD – İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, AKP’li yanlısı yazar Cem Küçük hakkında hapis istemiyle dava açtı. İddianame kabul edilirse Cem Küçük, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak. Hakkında hapis talep edilen Cem Küçük’ün hayat hikayesi…

AKP’ YANLILIĞI İLE ÖNPLANA ÇIKTI

1978’te Zonguldak’ta dünyaya gelen Küçük, İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Yazarlığa 2012 senesinde Yeni Şafak’ta, televizyon hayatına ise TVNET ile başlayan Küçük köşe yazarlığının yanı sıra kitap çevirileri de yapmakta. Yeni Şafak’tan ayrıldıktan sonra Star Gazetesi’nde yazmaya başladı ve 24 TV’de program yaptı. AKP’nin muhaliflerine karşı sert çıkışlarıyla bilinen Küçük, şimdilerde TGRT Haber kanalında program ve Türkiye Gazetesi’nde yazarlık yapmakta.

2 YIL 4 AY HAPSİ İSTENİYOR

Bir televizyon kanalındaki programda emekli Orgeneral Hurşit Tolon için “darbeci ve cuntacı” şeklindeki ifadeler kullandığı gerekçesiyle Cem Küçük hakkında “hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Küçük’ün programda “Ergenekon, Balyoz sapına kadar doğru bir olay o zaman milletin bu darbe ihtimalleri doğruydu. (…) Hurşit Tolon bunların hepsi sapına kadar darbeci ve cuntacı adamlardır” ifadelerini kullandığı belirtildi. İddianame kabul edilirse Cem Küçük, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

İŞ ADAMLARINA YÖNELİK ŞANTAJ ÇETESİ KURDU

Cem Küçük’le Mehmet Metiner’in TGRT’de yaptıkları programın satır aralarında sürekli Kayseri’yle ilgili bilgiler geçiyor. İkilinin de Kayseri’deki dosyalar hakkında hemen her şeyi bilmeleri dikkat çekerken Cem Küçük, Metiner’in avukat kızının Kayseri’de faaliyet gösterdiğini ağzından kaçırdı. Gazeteci Mehmet Tahsin, Cem Küçük ve Mehmet Metiner’in iş adamlarına giderek haklarında “hakkınızda cemaat dosyası var” diyerek korkuttukları, ardından çözme vaadiyle şantajla para kopardıklarını yazdı.

CANLI YAYINDA İŞKENCE YÖNTEMİ TAVSİYE ETTİ

Küçük, bir tv programında canlı yayında cemaat soruşturmaları kapsamında tutuklananlar için kan donduran işkence önerilerinde bulundu. TGRT’de Fuat Uğur’la birlikte yaptığı Medya Kritik programında Cemaat soruşturmaları kapsamında yargılananların hapishanede konuşturulamamasından şikayet ederek, “Başka türlü de konuşturma teknikleri var. Sallandır camdan aşağı, havlu tekniği var, boğuyor. Şimdi bunlara acıma, bütün yöntemleri düşünmelisin” dedi.

ERDOĞAN GİDERSE HEPİMİZ YARGILANIRIZ

Küçük ile eski AKP’li eski Milletvekili Metin Metiner Beyaz TV’de yayınlanan Dinamit adlı programda, AKP’nin iktidardan gitmesi durumunda kendileri dahil herkesin yargılanacağını söylemesi dikkat çekti. “Fikirlerimi abartı olarak düşünenler olabilir” diye konuşan Küçük, “Seri bir tutuklama başar. Bir günde medyasını elinden alma var ya gelir alırlar” dedi. Küçük’ün sözlerine Mehmet Metiner’in “İlk telef olacak olan biziz yani? Korkutma bizi. Zaten yeterince korkağız” diyerek çıkıştı.

 

 

Cem Küçük’ten işkence tavsiyesi: Havlu tekniği var, boğuyor

Kan donduran işkence yöntemleri öneren ancak hakaretten hapsi istenen Cem Küçük kimdir? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder