16 Nisan 2021 Cuma

Pfizer CEO’sundan aşı açıklaması: Üçüncü doza ihtiyaç olabilir

ABD’li ilaç firması Pfizer CEO’su Albert Bourla, koronavirüs aşısı yaptıran kişilerin bağışıklığını sürdürmesi için altı ila 12 ay arasında güçlendirici bir doz aşıya daha ihtiyaç duyulabileceğini belirtti.

BOLD – Almanya merkezli BionTech şirketiyle korona virüsü aşısı geliştiren Pfizer firmasının CEO’su Albert Bourla, “Kovid-19’a karşı insanların her yıl aşı olması gerekebilir” dedi.

CNBC televizyonuna konuşan Pfizer CEO’su Albert Bourla, “Muhtemel bir senaryoya göre, 6 ila 12 ay arasında üçüncü bir doza ihtiyaç duyulacak ve insanların her yıl yeniden aşı olması gerekecek. Yeni virüs çeşitlerinin görülmesi bu kararı almada önemli bir rol oynayacak” açıklaması yaptı.

Bourla, Pfizer’in verilerinin 2 binden fazla aşılanmış kişiye dayandığı ancak korumanın 6 ay sonra devam edip etmediğini belirlemek için daha fazla veriye ihtiyaç olduğunu ifade etti.

ABD’de korona virüsü görev gücünün başkanı David Kessler da, ‘takviye doza’ gerek duyulabileceğini vurguladı. Bağışıklık süresinin incelendiğini söyleyen Kessler, aşılamanın ardından dokuz ila 12 ay arasında, takviye doz ihtiyacına karşı hazırlık yapıldığını belirtti.

AŞILANANLAR TAKİP EDİLİYOR

Temsilciler Meclisi’nde konuşan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Rochelle Walensky, tamamen aşılanmış kişilerde görülen enfeksiyon vakalarının takip edildiğini kaydetti. ABD’de aşılanan 77 milyon kişinin 5 bin 800’ünde Kovid-19’a rastlandığını, aşılamanın ardından enfekte olan 398 kişinin hastaneye kaldırıldığını ve 74 kişinin öldüğünü açıkladı.

Walensky, aşılama sonrası Covid-19 vakalarının ‘bağışıklık tepkisi düşük olan’ ve korona virüsünün daha bulaşıcı varyantlarıyla enfekte olan kişilerde tespit edildiğini söyledi.

Pfizer ve BioNTech, şubat ayında virüsün yeni varyantlarına karşı bağışıklık tepkisini daha iyi anlamak için Kovid-19 aşısının üçüncü dozunu test ettiklerini açıklamıştı.

Johnson & Johnson CEO’su Alex Gorsky de tıpkı mevsimsel grip aşıları gibi insanların her yıl Kovid-19 aşısı yaptırmaları gerekebileceğini belirtmişti.

Avrupa Konseyinden Türkiye’ye bir Osman Kavala çağrısı daha

Pfizer CEO’sundan aşı açıklaması: Üçüncü doza ihtiyaç olabilir yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder