22 Mart 2019 Cuma

ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD’ın son kalesinin ele geçirildiğini duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, 15 Mart 2011’de Suriye’de başlayan iç savaş ile birlikte radikal grupların oluşturduğu IŞİD terör örgütünün bozguna uğratıldığını açıkladı.

ABD’nin Florida’da eyaletinde konuşan Başkan Trump, ABD’nin Suriye’de desteklediği yerel güçlerin IŞİD’ın elindeki son kalesini ele geçirdiğini söyledi.

Suriye’de IŞİD’ın kontrolündeki toprakların öncesini ve sonrasını gösteren bir harita ile çıkan Donald Trump, terör örgütünün elinde hiç toprak parçasının kalmadığını açıkladı.

Donald Trump daha önce de birkaç kez IŞİD’e karşı zafer ilan etmişti, ancak askeri yetkililer IŞİD’e karşı hala temkinli olunması görüşündeydi.

SDG BAĞUZ’U ELE GEÇİRDİ

Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) yapılan açıklamada da Salı gününden bu yana IŞİD’in Suriye’deki son kalesi olan Bağuz’da çatışmaların sona erdiğini ve yer altına sızan militanları arama çalışmalarının tamamlanmasıyla IŞİD’in Suriye’deki yerleşim bölgelerinden tamamen temizlendiğini açıklayacaklarını bildirmişti.

ABD’li askeri yetkililer IŞİD’in uzak çöl bölgelerinde hala militanları bulunduğu ve gerilla tipi saldırılar düzenlemek için yeterli kapasiteye sahip oldukları uyarısında bulunmuştu.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, Başkanlık uçağı Air Force One’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump’ın gelişmeyle ilgili olarak Savunma Bakan Vekili Pat Shanahan tarafından bilgilendirildiğini aktardı.

Trump Beyaz Saray’dan gelen açıklama sonrası Twitter’dan örgütün interneti neredeyse herkesten iyi kullandığını ancak IŞİD propagandasına alet olan herkesin her düzeyde kötü bir şekilde darbe aldığını vurguladı.

Trump “Hayran olunacak hiçbir tarafları yok. Her zaman kötü niyetli şekilde bir umut ışığı göstermeye çalışacaklardır ama kaybettiler ve zar zor nefes alıyorlar. Kendi hayatlarınızı ve ailelerinizin hayatını mahvetmeden önce düşünün” ifadelerini kullandı.

Amerikalı diplomat Brett McGurk: IŞİD savaş makinesini besleyen malzemenin çoğu Türkiye’den geliyordu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder