23 Mart 2019 Cumartesi

Berat Albayrak ihbar etti, yakalattı: ‘Afedersiniz ahır gibi bir yerde’

A Haber ve A Para ortak yayınında soruları yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ‘THY batıyor’ diye tweet paylaşan bir kişiyi nasıl ihbar ettiğini ve gözaltına aldırdığını anlattı. Albayrak, “Bir tanesi sosyal medyada mesaj atmış, işte THY batıyor vs. diye. Siber güvenlik üzerinden savcılarımızla irtibata geçerek hemen tayin ettik. Mersin’de yakalanmış. Fotoğraflarını gördüm, afedersiniz ahır gibi bir yerde.” ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ KIRILGANLIKLAR KAYINA OTURDU

Albayrak’ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Bugün Türkiye seçime giderken son dönemde özellikle aynı Gezi’deki gibi sosyal medyada manipülatif bir süreç var. Güçlü kırılganlıklar rayına oturmuş durumda.”

‘SUNUM YAPARKEN SLAYT ÇOK DİKKAT ÇEKTİ’

“Bakanlar Kurulu’nda sunum yaparken bir slayt çok dikkat çekti. Resmi okuma açısından çok fazla anlam içeriyor. 2003 yılndan itibaren iç dış müdahale süreci yaşadık. Türkiye 2002 yılından itibaren 3 bin 895 doları geçtikten sonra trend yakaladı. Türkiye bölgesel içeriden ve dışarıdan kaynaklı müdahalelerle karşı karşıya kaldı. Gezi bir oldu 4-5 olan faizler 6-7 lere çıktı. 2015-16 darbe süreci yaşandı. Onu püskürttük terör eylemleri başladı. Her gün dibimizde.”

ENFLASYONLA MÜCADELE

“Türkiye ekonomisi her geçen gün güçlü adılar atıyor. Önümüzlerdeki aylarda muhtemelen biz yaz aylarında cari açıkta pozitif süreçler yaşayacağız. Eylül ayında tek haneyi görmek mümkün. 31 Mart yerel seçim sonucu ne olursa olsun. Seçim sonrası önümüz çok açık uzun süre seçim yok.

Nisan ayıyla birlikte yol haritasını açıklayacağız. 8-9 ayda atılacak adımları birkaç ay içinde attık. Seçimden sonra süreç çok ama çok olumlu olacak.
İstihdam raporları da pozitif yönde. Mart ayında ciddi bir istihdam artışı gözlemledik. 2019’u beklentilerin üzerinde kapatıp, 2020 yılı için Türkiye’nin arzuladığı rakamlara ulaşacağız.”

‘TÜRKİYE BU ANLAMDA TUZU KURU’

“Böyle bir krizin, saldırının yaşandığı bir şirketimiz yurt dışı yükümlülüklerinde bir tane sıkıntı yaşamadı. Özel sektör kendi parasını çeviriyor. Yurtdışında çok ciddi borç ilişkisi var. Tüm Türkiye’nin borç stoğunun milli gelire oranı yüzde 30-40 bile değil. Gelişmekte olan ülkeler bu oran yüzde 220. Dünya ortalaması yüzde 318. Türkiye bu anlamda tuzu kuru ve rahat.”

‘DÖVİZ DÜŞMEYE BAŞLADIĞINDA, EYVAH EYVAH DİYECEKLER’

“Gezi dönemindekine benzer muazzam müthiş bir dezenformasyon var sosyal medya üzerinden. Göreceğiz, bakacağız. Herkes kur, şu bu falan diyor. Seçimden sonra Türkiye’nin güçlü, rahat, dümdüz, 4,5 yıl kırılganlıklarını her geçen gün elemine ettiği bir döneme girerken birilerinin geçmiş dönemde aldığı pozisyonları daha güçlendirmeye yönelik durumda. Kimler döviz düşmeye başladığında ‘eyvah eyvah’ diyerek kafasını kaşımaya başladılar. Burada zarar ettiyse birileri yine pişman olacak. Türkiye’nin temel dengelerinin tamamı çok sağlam. Hele de seçimden sonra hiçbir belirsizlik argümanı kalmayacak. Seçim sonuçlarının hiçbir şekilde siyasi resme etki etmeyeceği bir tablo ile karşı karşıyayız. Birileri seçim sürecini etkilemek istiyor, pişman olacaklar. Bilinçli bir manipülasyon ile algı operasyonu yapılıyor.”

GÖREVİM CUMHURBAŞKANIMIZIN ÜZERİNDEN YÜKÜ ALABİLMEK’

“15 Temmuz 2016 itibarıyla hedefin ötesini yaşadık biz ailemizle, çoluğumuzla, çocuğumuzla. 15 Temmuz başarılı olsaydı, biz hain olacaktık, öldürülecektik, bilmiyorduk ne olacağımızı. Allah hayırlı bir ömür nasip etsin. Niyetleri ve kalplerimizi bilen Cenab-ı Allah’tır. Ben inançlı bir insanım. Allah’a inanan bir insanım. Cumhurbaşkanımız bir mücadele veriyor. Benim görevim zerre dahi olsa Cumhurbaşkanımızın üzerinden yükü alabilmek.”

‘SONDAJLARIMIZ DEVA EDİYOR, ONU BULACAĞIM’

“Sondajlarımız devam ediyor. Ama birinci kuyu ama onuncu kuyu ben onu bulacağım. Bir şeyleri değiştirdik, sonuç farklı çıkacak, kaçış yok, an meselesi ama bugün ama yarın. Bu telaşın sebebi bu. Aynı fikirde olmayabilirsiniz ama yerli ve milli olun. Mevzu bahis memleketse tetikçilik yapılır mı?”

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder