23 Mart 2019 Cumartesi

BDDK ve SPK, bazı bankalar hakkında “döviz” soruşturması başlattı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından müşterilerini döviz alımına yönlendiren bankalar hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Döviz piyasasında yanıltıcı ve manipülatif bir şekilde hareket ettiği iddia edilen bankalarla ilgili şikâyetler üzerine inceleme başlatıldı.

BDDK tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, JP Morgan hakkında “manipülatif içerikli rapor” iddiasıyla inceleme altına alındığı belirtildi.

BDDK’nın yaptığı açıklamada, “Bazı bankaların müşterilerin döviz piyasalarına ilişkin yanıltıcı ve manipülatif şekilde döviz alımına yönlendirdiklerine dair şikâyetler üzerine inceleme ve soruşturma başlatıldı. İlgililer hakkında idari ve hukuki süreç yürütülecek.” denildi.

BDDK, JP Morgan hakkında da inceleme başlatıldığını duyurdu. Kamuoyuna yapılan duyuruda “JP Morgan tarafından yayımlanan raporun ülkemiz bankalarının itibar kaybına yol açtığı şikâyetleri üzerine soruşturma başlatıldı. Kurum hakkında idari soruşturma yürütülecek.” İfadesine yer verildi.

Ünlü Ekonomist uyardı: Dolar seçimden sonra 10 lirayı görebilir

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder