22 Mart 2019 Cuma

Almanya’da İlkay ve Sane’ye ırkçı sözler

Almanya’nın Sırbıstan ile oynadığı hazırlık maçında İlkay Gündoğan ve Leroy Sane’ye karşı yapılan ırkçı söylem ve  davranışlar Almanya’da gündem oldu.

Mesut Özil’in Alman Milli Takımı’na ırkçı yaklaşımlardan dolayı veda etmesinin ardından bu olay gözleri yeniden neo nazi taraftarlarına çevirdi. Wolfsburg polisi konuyla ilgili soruşturma başladığı ve önemli deliler elde ettiği de haberlerde belirtildi.

TRİBÜNDE IRKÇI SÖYLEMLER

Almanya’da basketbol yazıları yazan spor gazetecisi Andre Voigt, Almanya-Sırbistan hazırlık maçında yaşanan ırkçılığı kendisini takip edenlerle paylaştı.

Sportbuzzer de yer alan bilgilere göre Voigt, sahada yaşananları gözleri dolarak anlattı, ırkçılığa tepki gösterdi.

Almanya’da spor yorumcusu Andre Voigt, İlkay Gündoğan ve Leroy Sane’ye yapılan ırkçılığı paylaştı.

ZENCİ ZENCİ SESLERİ

Voigt’in aktarımında 1-1 sona eren maçta siyahi futbolcu Leroy Sane ile Türk asıllı İlkay Gündoğan’a ırkçı sözlerle hakaret edildiğini belirterek “O zaman, Bimbo ve Negro ve daha da kötüsü şeyler düştü.

Sane, ayağına her top aldığında “Zenci Zenci Zenci” sesleri yükselirken Gündoğan’ın topla buluşmasında da ırkçı sloganlar atıldı. Taraftar grupları ırkçı slogan atarken de, müdahale edilmedi.”

POLİS SORUŞTURMA BAŞLATTI

Hatta sosyal medya ve maç sırasında da bazı taraftarların ‘Heil Hitler’ işareti yapması dikkatlerden kaçmadı. Alman Futbol Federasyonu konu hakkında araştırma yürüteceğini bu kişiler hakkında bilgi paylaşımı da istedi.

Wolfsburg polisi taraftarların başlattığı ırkçı yorumlar için soruşturma açtı. Bir polis sözcüsü perşembe günü yaptığı açıklamada, Alman Futbol Federasyonu da “Bu olayı inceliyoruz ve bir sonraki olası adımlar üzerinde hemfikiriz.” dediğini aktardı.

Federasyon yetkilileri “Irkçı olayı en güçlü şekilde kınıyoruz. Hakaret veya marjinalleşmiş biçiminin de ayrımcılığın da futbolda yeri olmamalı.” şeklinde düşüncelerini paylaştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder