22 Mart 2019 Cuma

Milli Takım Güneş’le güzel

Türkiye deplasmanda Arnavutluk’u Burak ve Hakan’ın golleri ile 2-0 mağlup etti.

EURO 2020 Elemelerinde H Grubu’nda yer alan A Milli Futbol Takımı ilk maçını deplasmanda Arnavutlukla oynadı. Ay-Yıldızlı ekip Burak ve Hakan Çalhanoğlu’nun golleri ile rakibini 2-0 mağlup etti. Grup maçlarına üç puan başladı.

GÜNEŞ 15 YIL SONRA SAHNEDE

Şenol Güneş’in 15 yıl aradan sonra tekrar döndüğü Ay-Yıldızlı ekiple ilk sınavına Arnavutluk karşısında çıktı. Tecrübeli teknik adam daha önce 50 karşılaşmada görev yapmış 23 kez sahadan galip ayrılmıştı.

Türkiye’yi Dünya Kupası’nda üçüncülüğe taşıyan Güneş, Arnavutluk maçı ile yeni bir sayfa açtı.

A Milli Takım Burak Yılmaz’ın golüyle Arnavutluk karşısında 1-0 öne geçti.

MİLLİLER ÖNDE PRES YAPTI

A milli Takım kadrosunda Emre-Burak-Gökhan Gönül gibi tecrübeli isimlerle birlikte gençlerde yer aldı. Türkiye, ilk dakikadan itibaren rakibe ileride baskı uygulayarak hata yapmaya zorladı.

Burak, Cenk ve Hakan’ın baskısı ev sahibi ekibin ileriye çıkışlarını da kontrollü hale getirdi.

Millilerin tek eksiği ise oyunu geriden Merih ve Kaan Ayhan üzerinden şekillendirmeye çalıştık. Bu da kaleci Mert’e çok fazla geri pasa neden oldu. Orta saha da çok top kullanamadı. Arnavutluk bu bölümde iki pozisyonda savunmayı aşmayı başardı. Kaleci Mert dikkatliydi.

İLK GOL BURAK YILMAZ’DAN

Rakibe ileride baskı Milli Takımın temel oyun felsefesi gibiydi. Ancak bunu ara ara uygulayabildi. 21. dakikada Mahmut’un baskı ile top Burak’a geldi. Cenk ile yapılan ver kaç sonrası Burak ceza sahası içinde sert bir vuruş yaparak durumu 1-0 yaptı.

Golden sonra Arnavutluk toparlanmaya çalıştı. Genel bir orta saha mücadelesine dönüşen oyunda Ay-Yıldızlı takım çok fazla hata yapmadı. İlk yarı Burak’ın attığı golle 1-0 tamamlandı.

Hakan Çalhanoğlu Ay-Yıldızlı takımın ikinci golünü atarak galibiyeti tescilledi.

HAKAN’DAN MÜTHİŞ GOL

Karşılaşmanın ikinci yarısına Arnavutluk baskılı girdi. Ancak başta Okay ve Emre’nin çabası savunmanın da dikkati ile Milliler bu rüzgarı çabuk atlattı.

55’te ise Türkiye’yi rahatlatan gol geldi. Hakan Çalhanoğlu, orta sahaya yakın bir bölgeden aldığı topla önünü boşalttı. Ceza sahası yayına yaklaşırken yaptığı vuruş rakibede çarparak Arnavutluk fileleri ile buluştu. Bu golle Ay-Yıldızlı ekip 2-0 öne geçti.

EMRE ÇIKTI DORUKAN GİRDİ

Milli Takımın kaptanı Emre Belözoğlu sakatlanınca yerine ilk kez A Milli formayı giyen Dorukhan Toköz girdi. Orta saha daha dinamik bir hale geldi. Okay ile Dorukhan bu alanı kapatıp Arnavutları kenarlara itti. Cenk ile Burak’ta kontra ataklarla gol aradı.

Burak’ın 85’te orta sahadan aldığı topla ileri çıktı. Vuruşu ile golü de buldu. Yan hakem ofsayt bayrağını kaldırarak golü geçersiz saydı. Arnavutluk’un kaleyi bulan toplarında da Kaleci Mert Günok başarılıydı.

Türkiye deplasmanda Arnavutluk’u 2-0 mağlup ederek elemelere iyi bir başlangıç yaptı.

Burak Yılmaz, forvette sürekli olarak rakip savunmaya pres yaptı.

H GRUBU’NDA SON DURUM

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu’nun diğer maçlarda ise İzlanda, deplasmanda Andorra’yı 2-0 yendi. Grubun favori takımı Fransa, deplasmanda Moldova’yı 4-1’le rahat geçti. Fransa, Türkiye ve İzlanda 3 puanla sıralandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder