22 Mart 2019 Cuma

Suriyeli ve Türkiyeli Sanatçılardan Ortak Resim Sergisi

Suriyeli ve Türkiyeli 16 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu Kilis Güzel Sanatlar Kulübü, ilk sergisini düzenledi.

Sergide eserleri bulunan ve savaş nedeniyle Suriye’yi terk etmek zorunda kalan ve yedi yıldır Türkiye’de yaşayan Muhammed el Mahmud Akçakale ve Elbeyli mülteci kamplarında da kalmış. Kamplarda kaldığı sürede, sığınmacı çocuklara resim dersi veren Mahmud, Elbeyli Mülteci Kampının giriş kapısına da desenler çizmiş.

SAVAŞA SANATLA DİRENMEK
Yağlı boya ile manzara resimlerinden, kara kalem çizimine; çini süslemeden, duvar süslemeye kadar farklı alanda çalışma yapan Muhammed el Mahmud iç savaş öncesi Suriye’de devlet memurluğundan esnaflığa pek çok işle uğraşmış. Suriye’de güzel sanatlar fakültesi okuyan Mahmud, savaşın bir an önce bitmesini ve ülkesinde bir resim kursu açmayı istiyor. Türkiye’de küçük bir dükkanda sipariş üzerine dijital ve kağıt üzerine çizim yaparak geçimini sağlıyor. Daha önce İstanbul, Antep ve Kilis’te 10’dan fazla sergiye katılan el Mahmud, Kilis’te kurulan Güzel Sanatlar Kulübünün de üyesi.

Evrensel’den Cengiz Balkır’a konuşan Muhammed el Mahmud kulübün kuruluşunu ve serginin yapılma amacını “Kilis’te çok yetenekli sanatçılar var. Sergiyle, onların eserlerini görücüye çıkarıp, iş bulamayan ve maddi sıkıntı yaşayan sanatçılara destek oluyoruz” sözleriyle dile getirdi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder