23 Mart 2019 Cumartesi

Milli Takım Şenol Güneş’le umut verdi

Arnavutluk’u Burak ve Hakan’ın golleri ile deplasmanda 2-0 mağlup eden A Milli Takım, Şenol Güneş’le gelecek adına olumlu sinyaller verdi.

2020 Avrupa Şampiyonası Elemelerine Arnavutluk’u deplasmanda 2-0 yenerek başlayan A Milli Futbol Takımında yüzler gülüyor. Teknik Direktör Şenol Güneş’in 15 yıl aradan sonra tekrar Ay-Yıldızlı takımın sorumluluğunu üstlenirken ilk maçtaki performansı da başarılı bulundu.

Spor yorumcular Güneş’in tecrübeli isimlerle gençleri bu iyi harmanladığı vurgulandı. Emre Belözoğlu’nun yaşına rağmen saha içinde toparlayıcı olduğu belirtilirken Burak Yılmaz’ın A Milli Takım için en önemli gol silahı olduğu belirtildi. Spor yazarlarının görüşleri şöyle:

KALİTE VE DENEYİM SONUCA TAŞIYOR

Ahmet Çakar:  Fransa’nın favori, bizimle İzlanda’nın ikincilik için yarışacağı grupta Arnavutluk deplasmanı çok kritikti. Çok mu iyi oynadık? Hayır… Ama çok da kötü oynadık diyemeyiz. Dün gece gösterdi ki kalite ve deneyim bir oyuncunun yaşı ne olursa olsun sonuca taşıyor.

Mesela ilk yarı; Arnavutlar orta sahada sürekli bastırdı ama özellikle Emre’nin liderliğinde oyunu rahatlattık, baskıyı azalttık. Şenol Güneş’i kutlamak lazım… Yaşlılarla gençleri iyi karıştırmış. Takımda uyum sorunu var ama maçlar ilerledikçe toparlanabilir

Gürcan Bilgiç: İlk maçların fıtratıdır; yenilmeyeceksin. Morali ve umudu her zaman sıcak tutmak ister takımlar. Arnavutluk’un da bu karakterde sahada olması kaçınılmaz. Önce; onların sertliğine ve agresifliğine cevap verecek, kalite noktasında da “pas kalitesi yüksek” oyuncuları tercih etti.

Yani; önce oyunu istedi. Göze hoş gelen futbol değil, kulağa hoş gelen bir sonuçla pazartesiyi bekleyeceğiz. İyi oldu, keyifli kaldık!

BURAK YILMAZ ÜLKENİN EN İYİSİ

Serdar Ali Çelikler: Açıkçası oyunla ilgili tartışmalara çok girmek istemiyorum. Bilhassa ilk devrede ne oynadığımızı anlayamadım. Tek doğru dürüst pozisyonumuzda şık bir santrfor golü attı Burak. Bu oyuncunun topla polemiğe girmeden doğrudan şutu ve golü düşünmesini seviyorum.

Kazandık, abartmadan sevinelim. Moldova’yı da yenip önümüze bakalım. Şenol Hoca ile takımımızı tebrik edelim. Daha geniş analizi ve kritiklerimizi 6 puan aldıktan sonra yaparız. Şenol Güneş’in maç öncesindeki flaş röportajdaki heyecanı ortadaydı. Bu tecrübede bir hoca için bu kadar heyecanlı ve motive görüntü çok hoşuma gitti.

Burak Yılmaz ile ilgili fikrim net. Ülkenin en iyisi.. Ancak geçmiş dönemde milli takıma yakışmayan olayların-çeteleşmelerin içinde, hatta en önündekilerden biri oldu. Kriterimiz “başarı ve performans” ise ilk yazılan “o” olur. Benim sorum şu: Kriterimiz sadece futbolculuk mu olmalı?

İlker Yğcıoğlu: Milli Takımımız’ın yıllardır en büyük sıkıntısı katılsak da katılamasak da eleme maçlarına kötü başlamaktı.. 3-4 maçlık periyotta beklenmedik puan kayıpları yaşardık ve sonrasınd takımımız turnuva bitene kadar bu eleştirilerle yaşamak zorunda kalırdık.

Bu anlamda da şeytanın bacağını kırdık. Seneler sonra elemelere iyi başladık. Dün akıllı oynadık, defansta sadece iki pozisyon verdik. O da genç defansımızın uyum sorunundan kaynaklandı. Okay’ın harika oynadığı maçta takımımız gelecek adına hepimize umut verdi. Dün gece için kazanmak en önemli noktaydı..

ÜÇ PUANDAN FAZLASINI ALDIK

Fatih Doğan: Arnavutluk karşısında 3 puandan fazlasını aldığımızı düşünüyorum. İşkodra’da tecrübeyle kazandık. Genel olarak tempomuzun ve oyun derinliğimizin iyi olmadığını söylemeliyiz. Şenol Güneş’in tarihe bıraktığı izler, EURO 2020 yolunda geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.

Fransa ile birlikte gruptan rahat çıkacağımıza inanıyorum. Takım ritmleri eskisi gibi olmayan ne Arnavutluk ne de yıllardır başımızın belası olan İzlanda bu grupta bize rakip olabilir.

Evren Turan: Maça başlangıcımız çok iyi olmadı. İlk bölümde Merih ve Kaan’da uyumsuzluk göze çarptı. Maçın kontrolünü ele alamadığımız bölümde müthiş bir gol attık. Golde Mahmut’un presi, Cenk ve Burak’ın paslaşması muhteşemdi.

Orta sahada Mahmut, Okay ve Emre Belözoğlu ilk yarıda iyi mücadele ettiler. İlk yarıda Burak Yılmaz çok diri ve istekli gözüktü. Hakan Çalhanoğlu ise ilk yarıda tutuktu.

Şenol hoca 2.yarının başında Gökhan’ın yerine Zeki Çelik’i oyuna aldı. İlk yarı sahanın en kötü ismi Hakan Çalhanaoğlu sahneye öyle bir çıktı ki nefis bir gol atıp skoru 2-0’a taşıdı. 62. dakikada Emre sakatlandı ve Dorukhan girdi. Son bölümde zaman zaman bocalasak da daha kontrollü bir oyun seçtik ve oyunu tutmaya çalıştık. Maçın geneline bakarsak, eksiklerimiz olsa da kazanmak önemliydi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder