22 Mart 2019 Cuma

Nevruz’a katılan HDP milletvekilleri hakkında suç duyurusu

İzmir’de düzenlenen Nevruz kutlamalarına konuşmacı olarak katılan HDP milletvekilleri Felaknas Uca, Serpil Kemalbay ve Gülistan Kılıç Koçyiğit hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP)’ye yönelik baskılar devam ediyor. İzmir’de düzenlenen Nevruz kutlamalarına HDP milletvekilleri Felaknas Uca, Serpil Kemalbay ve Gülistan Kılıç Koçyiğit konuşmacı olarak katıldı. HDP’li vekiller hakkında burada yaptıkları konuşmalarda “Sayın Öcalan” ifadesini kullandıkları için suç duyurusunda bulunuldu.

16 KİŞİ POLİS TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan miting alanında Abdullah Öcalan lehine slogan attığı belirlenen 16 kişi Terörle Mücadele Şube polisleri tarafından gözaltına alındı.

TATVAN’DA POLİSTEN ‘ÇOK EĞLENDİN’ DAYAĞI

Tatvan’da katıldığı Nevruz kutlamasından ayrılırken polislerce alıkonulan Fırat Akbalık, “Nevruz’da baya eğlendin, biraz da biz eğlenelim” denilerek, dakikalarca darp edildi. Hastaneden darp raporu alan Akbalık, savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

KAFASINDA VE SOL BACAĞINDA DARP İZLERİ

Bitlis’in Tatvan ilçesinde dün katıldığı Nevruz kutlamasından ayrılırken durdurulan 20 yaşındaki Fırat Akbalık, 3 polis tarafından alıkonularak dakikalarca darp edildi. Kafasında, sol el ve sol bacağında darp izleri bulunan Akbalık, hastaneden aldığı darp raporuyla savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

BİZE KÜFÜR ETMİŞSİN DİYEREK DÖVDÜLER

Kutlamanın yapıldığı Fuar Alanı’ndan ayrıldığı sırada polislerce durdurulduğunu anlatan Akbalık, “Bekletildiğim sırada bir polis kolumdan tutarak, beni TOMA’ların bulunduğu yere doğru götürdü. Beni oraya götüren polis dizleriyle bana vurarak, ‘Sen Nevruz’da çok eğlendin, şöyle gel de biz de biraz eğlenelim’ dedi. Beni götürdükleri TOMA’ların arkasında 2 polis daha bekliyordu. Üçü birlikte bana vurmaya başladılar. Gerekçesini sorduğumda ise bana ‘Sen bize küfür etmişsin’ dediler. Defalarca onlara küfür etmediğimi söylememe rağmen, dinlemediler ve vurmaya devam ettiler” dedi.

Buldan: Amed meydanı bir gün mutlaka çözüme tanıklık edecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder