23 Mart 2019 Cumartesi

Kılıçdaroğlu: Tank Palet Fabrikası için 50 milyon dolar bulamazsam siyaseti bırakacağım

Tank Palet Fabrikası’nın 50 milyon dolar yatırım parası olmadığı için Katarlılara satıldığını söyleyen Erdoğan’a Kılıçdaroğlu meydan okudu: “Bir haftada bulayım, satma”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesine tepki gösterdi. CHP lideri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Sözleşmeyi iptal et, bir haftada 50 milyon doları bulamazsam siyaseti bırakacağım” dedi.

Kılıçdaroğlu’nu gündeminde modernizasyonu yapılmadığı gerekçesiyle Katar ordusuna satılan Tank ve Palet Fabrikası vardı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın milli ve ordu için ayrı bir öneme sahip bir fabrikayı başka bir ülkeye satması eleştiri almaya devam ediyor. Erdoğan’ın son açıklamasında satışa gerekçe olarak 50 milyon doları göstermesi CHP liderini kızdırdı.

SEN SURİYELİLERE 35 MİLYAR DOLAR BULUYORSUN

Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikasının satılmasına gerekçe yapılan 50 milyon doları bir hafta içerisinde bulacağını belirterek, “Sen Suriyeliler’e 35 milyar dolar buluyorsun. Fabrikaya gelince Katarlılar’a veriyorsun. Bunun adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ihanettir. Katar sözleşmesini iptal et, 50 milyon doları bir hafta içinde ben bulamazsam siyaseti bırakacağım” diye konuştu.

SİLAH FABRİKASINI ÜLKENİN ONURUNU SATIYORSUN

Kılıçdaroğlu, “Silah fabrikalarını satmaya sıra geldi. Tank Palet Fabrikası fırtına obüslerinin yapıldığı fabrika. Bugünkü değeri 20 milyar dolar. O fabrikada imalatın nasıl yapıldığını kimse bilmez. Şimdi Katar ordusuna veriyorsun. Nasıl olur bu? AK Partili kardeşlerime sesleniyor. Bir ülkenin silah fabrikası haysiyeti ve onurudur. Bir ülkenin silah fabrikasını satıyorsan onurunu satıyorsun demektir. Bu fabrikada tank üretilecek. Benim fabrikamda tank yapacak bana satacak” dedi.

İSTANBUL’DA 50 TANE VİLLA SAT

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: “Niye bunu verdin Katar ordusuna? Sayın Erdoğan cevap veriyor; kamu imkanlarıyla bu fabrikayı modernize etmek istediğimiz zaman 50 milyon dolar gerekiyor diyorlar. Devasa Türkiye Cumhuriyeti. Milli geliri 800 milyar dolar. İstanbul’da 50 tane villa sat. Sen Suriyeliler’e 35 milyar dolar buluyorsun. Fabrikaya gelince Katarlılar’a veriyorsun. Bunun adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ihanettir. Söyledim. Kardeşim o sözleşmeyi iptal et. Vallahi de billahi de 50 milyon doları ben sana bulacağım. Katar sözleşmesini iptal et, 50 milyon doları bir hafta içinde bulamazsam ben siyaseti bırakacağım. Ben vatan sevgisi üzerine konuşuyorum. İstediği suçlamayı yapsın. Silah fabrikasını satan adama ben vatansever demem.”

TOPLUMU VATANSEVER, TERÖRİST DİYE AYIRDI

Kılıçdaroğlu, “Belediye Başkanı herkesin oyuna talip olmak durumunda. Toplumu ötekileştirirseniz. Toplumun bir kesimini dost, bir kesimini düşman olarak görürseniz bu doğru olmaz. Bugün geldiğimiz nokta bu. Ülkenin yarısı terörist yarısı vatansever. Nasıl oluyorsa. Vatandaşı A partili, B partili, C partili diye ayırmak doğru değil. Hepimiz aynı belediye otobüsündeyiz.” dedi.

Kılıçdaroğlu: ‘Yavaş AKP’nin teklifini reddetti diye her türlü çirkeflik sergileniyor’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder