22 Mart 2019 Cuma

Yaşlı ve Hasta, Tutuklu Hacı Amca

TEDAŞ’tan emekli 74 yaşında 3 çocuklu bir baba…. Emekliliğine yakın mide kanseri oldu… Özel derneklerde gönüllü olarak Allah rızası için çalişmaya başladi..Bu şekilde kanseri yendi, sağlığına kavuştu….Tek’ ten emekli olduğu için herkes tarafından bilinen sevilen biri….

Herkes gibi o da 15 Temmuz sonrası gözaltına alındı… 6 gün nezaretten sonra hakkında herhangi bir delil bulunamadığı için serbest bırakıldı….Bu durum 6 ay sürdü…. Herhangi bir kaçma şüphesi de yoktu….Bu süre zarfında derneklerin kapatılması için gerekli kurumlara yardımcı oldu… Birgün bir camide namaz kılarken, terörist diyerek kim olduğunu farkedemediği kişi tarafından darp edildi… 6 ay sonra kendini kurtarmak isteyen kişiler tarafından ismi verilince tekrar tutuklandı…

Herkes tarafından sevilen hacı amca 27 aydır içeride….Yaşlı şeker hastası, romatizma ve malesef kalp hastası…. İçeride 2 defa anjiyo oldu… 5 damarında stend takılı…. Aynı zaman dilimlerinde; prostat hastası olup, enfeksiyon kapti….4 ay boyunca halsizlik, yüksek ateş ve akabinde şuur kaybı yaşadı…Bu kadar ağır hasta olmasına rağmen tedavi görmedi….

Ailenin itirazlarına rağmen serbest bırakılmadı… Hacı amca için, hijyen olmayan koşullara rağmen, mahkeme 8 yıl 10 ay vererek tutukluluğuna devam dedi….

Yaklaşık 3 ay önce 3. anjiyoyu oldu ve stend takıldı… Ameliyatı cezaevi prosüdürüne takılı kaldı… Yakınlarının müracaat etmediği yer kalmadı hep bir mazeretle ertelendi… Ameliyat geç kaldığı için iyileşemedi….

Bütün uğraşlara rağmen heyet raporu alınmak istendi…. Yemeğini yiyemeyen ve zayıflayan, banyosunu yapamayan, çamaşırlarını yıkayamayan… Günluk ihtiyaçlarını bile koğuş arkadaşlarının karşıladığı Hacı amcaya heyet raporunda “Sağlıklıdır, tek başina cezaevinde kalabilir” dendi….

Görüşlerde; ayakta zor duran, düşüp bayılan, tekerlekli sandalyeyle görüşe gelen, derdini bile anlatamayan, konuşmakta güçlük çeken Hacı Amca halen “MANİSA T TİPİNDE” tutuklu….

Durumundan ciddi anlamda endişe eden ailesi ve yakınları sürekli panik halinde…. Her görüşe gidildiğinde nasıl, ne şekilde göreceğiz… Görüşebilecek miyiz, görüşemeyecek miyiz tedirginliğiyle gözlerinin önünde yaşanan drama biçare, ellerinden birşey gelmemesinin gerginliği, hüznü ve burukluğu icindeler….

Aılesi, durumu ağır olan Hacı Amca için adli tıptan heyet raporu talep ediyor…En azından ev hapsine çevrilmesini istiyor….



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/03/22/yasli-ve-hasta-tutuklu-haci-amca/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder