23 Mart 2019 Cumartesi

Mustafa Cengiz ibra edilmedi; Galatasaray seçime gidiyor

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz idari bakımdan ibra edilmedi. Sarı-Kırmızılı kulüp yeni başkan seçecek.

Galatasaray Kulübünü’nde yapılan yıllık olağan mali genel kurulda Başkan Mustafa Cengiz yönetimi mali açıdan ibra edilirken ikinci dönemi idari açıdan ibra edilmedi. Mustafa Cengiz’in ilk dönemi mali ve idari yönden oy çokluğuyla aklanırken, Cengiz’in ikinci dönemi ise sadece mali açıdan ibra edildi.

İdari yönden ise oy çokluğuyla ibra kararı çıkmadı. 13 saat süren kongrede Sarı-Kırmızılı kulüp seçime üyelerin isteği ile seçime gitme kararı aldı.

MUSTAFA CENGİZ ADAY OLAMIYOR

Galatasaray’da tüzük gereği, 30 gün içinde seçim kararı alınması gerekirken, ibra olmayan Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu üyeleri, bir sonraki seçimde aday olamayacak.

İdari yönden yapılan oylamada oylar yakın görününce sayıma geçildi. Sayımın sonunda yönetim 351’e 331 oyla idari yönden ibra edilmedi.

Galatasaray Tüzüğü’ne göre yönetim, 23 Nisan 2019’a kadar seçim kararı almak ve 23 Mayıs 2019’a kadar da seçim yapmak zorunda.

Galatasaray kongresi 13 saat sürdü. Zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Başkan Cengiz ve Yönetimi idari yönden ibra edilmedi.

SÜREN: TAKIM İÇİN DEZAVANTAJ

Galatasaray eski bakanlarından Faruk Süren, yönetimin idari yönden ibra edilmemesinin takım açısından dezavantaj olduğunu söyledi. Süren, “Havada bir gerginlik vardı. 42 kişiden 40’ı aleyhte konuştu. Sezmesi lazımdı başkanın. Kötü oldu. Yine bir seçime gidiliyor. Bu takım için bir dezavantaj.” ifadelerini kullandı.

İbra etmeyen kesimin daha çok lisesi olarak adlandırılan grup olduğu belirtiliyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder