23 Mart 2019 Cumartesi

Başarı Üniversitesi’nin yağmalanan mallarını paylaşamadılar

15 Temmuz’dan sonra Hizmet Hareketi’ne yakınlığı iddiasıyla el konulan Samsun’daki Canik Başarı Üniversitesi’nin malları, iki üniversite arasında paylaşılamadı.

Canik Başarı Üniversitesi

Hayırsever işadamlarının desteğiyle kurulan Canik Başarı Üniversitesi, 15 Temmuz sonrası 19 Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) kullanımına tahsis edilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 18 Mayıs 2018’de kurulan Samsun Üniversitesi için Başarı Üniversitesi’nin kampüsü tahsis edildi. El konulan üniversitenin tüm malları da 2019-2020 yılında öğrenci almaya başlayacak olan Samsun Üniversitesi tarafından kullanılması amacıyla devredildi.

Fakat devlet tarafından gasp edilen üniversitenin kampüsüne yerleşen Samsun Üniversitesi’nin yetkilileri, kurumdaki tüm taşınır malların 19 Mayıs Üniversitesi tarafından yağmalandığını gördü. Bomboş bir bina ile karşılaşan yetkililer, tüm eşyaların OMÜ yönetimi tarafından alındığını öğrendi.

Başarı Üniversitesi’nin Rektörlük binasında bulunan toplantı salonu. Fotoğraf: Sözcü

Yeni eğitim öğretim döneminde öğrenci alacak olan üniversiteye ait binada bulunan koltukları, büro malzemeleri, bilgisayarları, yazıcıları gibi elektronik eşyaların yanı sıra kütüphanedeki kitaplar, dersliklerde bulunan tahta ve sandalyeler hatta sinema salonundaki koltuklar, klimalar, OMÜ tarafından sökülerek götürüldü.

Başarı Üniversitesi’ndeki içi boşaltılan derslik. Fotoğraf: Sözcü

Samsun Üniversitesi’ne sadece üzerinde Başarı Üniversitesi’nin isminin yazılı olduğu tabaklar ve kahve fincanları bırakıldı.

2019-2020 eğitim-öğretim döneminde 11 bölüme öğrenci alacaklarını belirten Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut Aydın, OMÜ tarafından bütün eşyaların alınmasından dolayı üniversite yönetiminin zora sokulduğunu ifade etti.

Kapatılan Hizmet Hareketi yurtları sahte seçmenle dolduruldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder