İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde istifa eden genel sekreter ve yardımcılarının belediyeye ait iştiraklerde yönetici olarak görevlerine devam ettikleri ortaya çıktı. Başkan Ekrem İmamoğlu bu yöneticilere “Madem istifa ettiniz, neden orada duruyorsunuz” dedi.
BOLD – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Unkapanı’ndaki İBB’ye bağlı Reşat Nuri Sahnesi ve Sağlık ve Hıfzısıhha Müdürlüğü Ek Hizmet Binasını gezip yetkililerden bilgi aldı.
İŞTİRAKLERDE EL FRENLERİ VAR
Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan İmamoğlu, “Belediyenin zararda olduğu ve bütçeyle ilgili sıkıntıları herkesin gündeminde. Önümüzdeki mali takvim neyi gösteriyor? Ne kadar zamanda mali durumu düzeltebilirsiniz?” sorusuna, “Bu çok basit, hemen hızlıca yol alabileceğiniz bir takvim değil. Elbette ki kısa, orta ve uzun vadeli planlarımız olacak. Esas olan, ilk başta israfı engelleyen ve tasarrufu önceleyen, yanı sıra gelirleri arttıran bir ekonomik düzen. 10 gün içinde tespitlerle beraber mali tabloyu size sunma şansımız yok. İBB’ye bütünüyle baktığımızda, konuştuğumuz bütçe aslında İBB’nin kurumsal bütçesi. Bir de iştiraklerinin bütçesi var. Onlara henüz hakim değiliz. Henüz genel kurullar yapılmadı. Çağrılarımız var. Orada da bir kısım el frenleri görüyoruz” dedi.
“MADEM İSTİFA ETTİNİZ NEDEN ORADA DURUYORSUNUZ?”
İştiraklerle de toplantılar yapacaklarını belirten İmamoğlu, “Hızlı bir şekilde genel kurul yapılıp oraya da ekip arkadaşlarımızla girdikten sonra bütçeyi netleştirme şansımız olacak. Umuyorum hızla hareket edeceğiz. İstifa eden genel sekreter ve yardımcılarının iştiraklerde görevleri var. Madem istifa ettiniz, neden orada duruyorsunuz. İnsanlar, iştiraklerdeki yönetimden de İBB yönetiminden de bize hesap soracak. Şu an itibariyle bizim hızlıca iştiraklere hakim olmamız lazım. Umuyorum yanlışlarından dönerler. Sürece bütünüyle hakim olduktan sonra ekonomik vizyonumuzu bütünüyle sizinle paylaşacağız” dedi.
İSTİFA ETMEZLERSE GEREKEN YAPILACAK
“İstifa etmemekte direnirlerse yasal olarak işlem yapacak mısınız? Bunun bir süresi var mı?” sorularını İmamoğlu, “Tabii birtakım uygulamalar, imkanlar var. Onları devreye sokacağız. Yasal süreleri göze alırsak 40-45 günü buluyor. Biz İstanbul’un ve iştiraklerin o kadar zaman kaybına asla tahammülü olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla hızlıca bütün yönetimi ele almamız gerekiyor” diye cevapladı.
medyabold
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder