11 Temmuz 2019 Perşembe

“Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım’a sorun; Kürdistan var mı yok mu?”

HDP’li Fatma Kurtulan’ın Mecliste Kürdistan sözcüğünü kullanmasına AKP Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tepki gösterdi. Kurtalan da “Kürdistan diye bir coğrafya var mı, yok mu Sayın Binali Yıldırım’a sorup öyle gelsinler, Sayın Erdoğan’a da sorsunlar” dedi.

BOLD – HDP Grup Başkan Vekili Fatma Kurtulan, Mecliste yaptığı konuşmada doğu illeriyle ilgili Kürdistan sözcüğünü kullandı. Bu duruma AKP Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tepki gösterdi. Akbaşoğlu, “Biraz evvel grup başkan vekilinin ifade ettiği, Türkiye’de “Kürdistan” diye bir bölge bulunmamaktadır” dedi.

HUKUK İHLAL EDİLİYOR

Daha sonra söz alan Fatma Kurtulan da “Sayın Başkan, Kürdistan diye bir coğrafya var mı, yok mu Sayın Binali Yıldırım’a sorup öyle gelsinler, Sayın Erdoğan’a da sorsunlar. Ama oraya çekmeye hiç gerek yok, o bölgeye, o coğrafyaya, Kürtlerin yaşadığı bu bölgeye “Kürt illeri” deyince de engel oluyorsunuz. Kürtlerin yaşadığı illerde, Kürt coğrafyasında, Kürdistan’da, her neyse orada, o bölgede bir şeyler yaşanıyor, tüm hukuk ihlal ediliyor; bunun araştırılması gerekiyor. Özellikle, kadına fuhuş dayatmalarıyla birlikte, polisin gözetiminde göz göre göre, gündüz gözüyle uyuşturucu paketleri dağıtılıyor. Bu, iddiadır, araştırmak sizin görevinizdir” dedi.

YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

24 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır’da konuşan AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunda Mustafa Kemal Atatürk tarafından davet edilenler arasında “Kürdistan mebusunun da olduğunu” söylemişti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP’li Cumhurbaşakın Erdoğan da Kasım 2013’te Diyarbakır’da yaptığı konuşmada ilk defa “Kürdistan” ifadesini kullanmıştı. Erdoğan, kendisine yöneltilen eleştirilere “Bize bölücü diyorlar. Peki Mustafa Kemal’de mi bölücüydü. Bütün meclis mebusları da mı bölücüydü. Kürt damadımız var diyen Alparslan Türkeş de mi bölücüydü. Kimse kusura bakmasın. Biz barış ve iş birliği temelli güvenlik temelli tüm dünya ülkeleriyle hiç tereddüt etmeden irtibat kurarız” cevabını vermişti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder