13 Temmuz 2019 Cumartesi

Suriyelilere ‘geri dönüş’ teşviki geliyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye sığınan Suriyelilerle ilgili yeni adımlar atacaklarını açıkladı. “Suriyelilerin dönüşleri teşvik edilecek, sağlık hizmetlerinden de katkı payı alınacak” dedi.

BOLD – Tayyip Erdoğan, önceki akşam yapılan MKYK toplantısında gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya damgasını Suriye meselesi vurdu.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre yerel seçim sonuçları değerlendirilirken, bazı milletvekilleri Suriyeliler konusunda vatandaştan tepki geldiğini söyledi. Erdoğan da bu konuda yeni adımlar atacaklarını kaydetti ve şunları aktardı:

SINIR DIŞI EDİLECEKLER

“Ülkelerine dönmelerini teşvik edeceğiz. Suç işleyenleri kesinlikle sınır dışı edeceğiz. Ayrıca Suriyelilerden aldıkları sağlık hizmeti karşılığında bir katkı payı alınmasını öngörüyoruz.”

MKYK toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da iç güvenlik operasyonlarıyla ilgili sunum yaptı. Soylu, son günlerde, IŞİD’in yurt içindeki uyuyan hücrelerinin harekete geçtiğini, bu nedenle hem tedbirlerin artırıldığını, hem de yoğun olarak operasyon yapıldığını söyledi.

 

Tarlalarında çalıştırdıkları Kürt ve Suriyeli işçilere su bile vermiyorlar

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder