10 Temmuz 2019 Çarşamba

MHP kulis: Yeni parti AKP’nin gölgesinde kalır

Cumhuriyet’te yer alan kulis haberde, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yeni bir parti kuracağı iddiasının MHP tarafında da değerlendirildiği ifade edildi. Haberde, MHP’lilerin genel olarak “Yeni parti girişimi nedeniyle AK Parti’den kopuşlar olsa da Erdoğan bu süreçten güçlenerek çıkar” değerlendirmesinde bulunduğu ileri sürüldü.

Cumhuriyet’te “MHP’den yeni parti yorumu: Küskün seçmen AKP’ye sarılır” başlığıyla yayımlanan ve kulislere dayandırılan haberde “Eski bakan Ali Babacan ve ekibinin AKP’den ayrılarak yeni parti kurma girişimleri MHP’de, MHP’deki olağanüstü kurultay sürecine ve İYİ Parti’nin kuruluşuna benzetiliyor” dendi.

‘AKP SEÇMENİ PARTİSİNE DAHA ÇOK SAHİP ÇIKABİLİR’

Selda Güneysu imzalı haber şöyle devam etti:

Bu süreçten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın güçlenerek çıkabileceği, kurulacak yeni partinin AKP’nin gölgesinde bir parti olarak siyasi tarihte yerini alabileceği ve AKP seçmeninin kendi partisine sahip çıkabileceği belirtiliyor.

İYİ PARTİ’NİN KURULUŞUNA BENZETİLDİ

İYİ Parti’nin ‘bir konjonktür partisi olduğu ve kendisine hâlâ ideolojik bir altyapı oluşturamadığı’ ifade edilirken, bu nedenle partinin hâlâ ‘CHP ile ittifak yapsa da MHP tabanını hedef aldığı’ belirtiliyor. AKP içinden kurulan yeni bir partinin de AKP’nin gölgesinde kalacağı ifade ediliyor. AKP içinden bölünüp gelen partinin de AKP seçmeni üzerinde ‘partisine sahip çıkma algısını’ uyandıracağı dile getiriliyor.

Ayrıca Türkiye’de bir sonraki seçimlerin 2023’te yapılacağı belirtilirek kurulacak bir partinin seçime kadar kamuoyunda etkisini yitirebileceği de ifade ediliyor.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder