12 Temmuz 2019 Cuma

Pentagon’un S-400 toplantısı iptal: Türkiye’ye heyet geliyor

Türkiye’nin Rus yapımı S-400 füze savunma sistemini teslim almasının ardından açıklama yapacağı bildirilen Pentagon, basın toplantısını önce erteledi sonra da iptal etti.

BOLD – S-400’lerin Türkiye’ye gelmesi durumunda Ankara’ya yaptırım uygulanacağını açıklayan ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, merakla beklenen basın toplantısını yapmadı.

Amerikan medyasında göre yapan Pentagon muhabirlerinin sosyal medyada paylaştığı bilgiye göre toplantı, ‘bilinmeyen bir tarihe’ ertelendi.

ABD’DEN BİR HEYET TÜRKİYE’YE GELİYOR

Pentagon’dan yapılan açıklamada, Mark Esper’in Türk mevkidaşı Hulusi Akar ile yaklaşık 30 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Görüşmeye ilişkin detaylar paylaşılmazken iki ülke arasındaki diyaloğun sürdürülmesi gerektiği vurgulandı. Suriye’de güvenli bölge oluşturulması konusunda önümüzdeki hafta bir ABD heyetinin acilen Ankara’ya gönderilmesi konusunda mutabakata varıldığı aktarıldı.

Pentagon’dan yapılan ilk açıklamada, ‘basın toplantısının Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatını kabul etmesine verilecek yanıt hakkında olacağı’ belirtilmiş ve toplantının Türkiye saatiyle 18.15’te başlayacağı aktarılmıştı.

TRUMP’A YAPTIRIM ÇAĞRISI

Öte yandan S-400’lerin teslimatının başlaması sonrası ABD Senatosu, Başkan Donald Trump’a Türkiye’ye yaptırım uygulama ve Türkiye’yi F-35 programından çıkarma çağrısında bulundu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder