12 Temmuz 2019 Cuma

Kurtulmuş’tan yeni parti yorumu: Allah hayırlı etsin

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ali Babacan ve Abdullah Gül’ün kuracağı yeni partiye ilişkin konuştu. Bir dönem partisini kapatarak AKP’ye katılan Kurtulmuş, “Allah hayırlı etsin” dedi.

BOLD – Bir televizyon programında konuşan Kurtulmuş, “Kendi kararı, saygı duyarız. Buna bizim bir şey dememiz doğru değil. Kendi kurucusu olduğu partiden ayrılma kararı vermiş, Allah hayırlı etsin” ifadelerini kullandı.

KARARI VERECEK OLAN MİLLETTİR

Siyasetin zor bir iş olduğunu belirten Kurtulmuş, Babacan’ın istifasının bu atmosferde bazı siyasi çevrelerde iştahı arttırmış olabileceğini vurguladı. Kurtulmuş, şunları söyledi: ” Ortada bir oluşum yok. Sadece bir arkadaşımızın partiden istifası söz konusu. Önce bir ortaya çıkmalarını görelim. Kararı verecek millettir.”

ÜMMETİ BÖLME TARTIŞMASINA DEĞİNDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ali Babacan’a söylediği “Ümmeti bölmeyin” sözüne de değinen kurtulmuş, “Son derece değerli ve anlamlı buluyorum. Ümmetin zor şartlarda olduğu bir ortamda. Daha güçlü, birlik içerisinde tesanüd içerisinde, eksikliklerimizi tamamlayarak yolumuza devam etmeliyiz şeklinde bir şey söylüyor sayın Cumhurbaşkanımız” dedi.

YETERLİ SAYIYI BULSUNLAR BAŞ GÖZ ÜSTÜNE

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin tartışmalar hakkında da konuşan Kurtulmuş, “Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden geri dönüş yoktur. Bunun yolu parlamentoya yeni anayasa değişikliği vermektir. Hodri meydan! Buyursunlar biz parlamenter sisteme geçmek istiyoruz, gerekli sayıyı bulurlarsa baş göz üstüne.” dedi.

SİSTEMİN AKSAYAN YÖNLERİ OLABİLİR

Sistemin aksayan yönlerinin olabileceğine işaret eden Kurtulmuş, “Bunu zaten öngörüyorduk. Bizim konuştuğumuzu her bir arkadaşımız daha iyi olsun diye konuşuyor. Ancak bu toplantıların dışarıya yansıması doğru olmaz. Zaten o toplantılar gizli kapaklı değil ki. Sonuçlar açıklanır. Hem Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin revizyonları bakımından hem de AK Parti’nin bundan sonra atacağı adımlar tüm detayları konuşuluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bunları cümle cümle notları alıyor” ifadelerini kullandı.

Babacan’ın partisi AKP’den yüzde 12’lik beyaz sağ oyları koparacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder