11 Temmuz 2019 Perşembe

‘Erdoğan yolun sonuna geldi, ay sayanlar var’

Yeniçağ Yazarı Ahmet Takan, “Saltanatının derdine düşen Erdoğan kontrolü tamamen kaybetti. Kaybetmese, korkulu rüyalar görmese ne söylediğini bilmez hale gelir miydi?” diye yazdı.

BOLD – 23 Haziran’da alınan ağır İstanbul yenilgisi sonrası, AKP içerisinde kaynamaya başlayan kazan başta Erdoğan olmak üzere AKP’lileri tedirgin etmeye başladı. Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan da, Erdoğan’ın mutlak otoritesinin yüksek sesle tartışılmaya başlandığını yazdı.

ERDOĞAN YOLUN SONUNA GELDİ

Kulislerde, “Erdoğan yolun sonuna geldi” yorumlarının yoğunlukta olduğuna dikkat çeken Takan, “Ay sayanlar” var dedi. Takan yazısında şu ifadeleri kullandı: “Erdoğan kontrolü kaybetti… Kaybetti mi? Kaybettirildi mi? Ayrı bir tartışma konusu. Fena halde sallanıyor R. Erdoğan!..”

ESKİDEN BURUŞTURUP BİR KENARA ATAR GEÇERDİ

Ali Babacan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu çıkışına karşı Erdoğan’ın tepkisine de dikkat çeken Takan, “Bir zamanlar parti içinde başkaldırışları konuşmaya değer bile bulmazdı. Ufak tefek operasyonlara buruşturur bir kenara atar, burnunu kıvırır geçerdi. Şimdi, hem de uçak sohbetlerinde geniş geniş konuşuyor. Belli ki sıkıntısı çok büyük. Korku dağları sarmış!..” yorumunu yaptı.

DEVLET SIRRINI ORTALIĞA SAÇTI

Erdoğan’ın Bosna-Hersek dönüşü uçakta gazetecilere, Babacan ile aralarında geçen diyalogu anlattığını anımsatan Takan, bu tür konuşmaların devlet sırrı olması gerekirken ortalığa saçıldığına vurgu yaptı ve ekledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin en tepesini temsil eden şahsa artık ne gözle bakılır?.. Devletler arası sır olarak kalması gereken hususların bundan sonra ortalığa dökülmemesinin garantisi var mı?.. Ali Babacan’a vuracağım diye bunun açıklanması çok mu gerekliydi?.. Ali Babacan, Özbekistan’a yardım etmeyi kabul etmedi diye ne kadar yara alır?.. Parti kurma çalışmaları sekteye mi uğrar?.. Üstelik, Ali Babacan tercihi ne kadar doğru?.. O da bambaşka bir tartışma konusu!..”

Erdoğan’dan ‘bağlılıklarını bildiren’ vekillere: Bunların da sonu hüsran olacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder