10 Temmuz 2019 Çarşamba

Ali Babacan’ın partisine ‘Küskünler partisi’ görüntüsü verilmeyecek

Ali Babacan’ın kuracağı yeni parti bir küskünler hareketi görüntüsünde olmayacak. Her kesimi kucaklayacak isimlerin yer alacağı parti Turgut Özal’ın dört eğilimini temsil edecek.

BOLD- Ali Babacan’ın istifası ile yeni parti tartışmaları da hız kazandı. Sözcü’nün haberine göre, Babacan’ın partisi liberal, sosyal demokrat, muhafazakar ve milliyetçi tabana oturtulacak. Turgut Özal’ın ANAP’ının kulvarına yerleşmesi hedeflenecek. Partiye ‘Küskünler partisi’ görüntüsü verilmeyecek.

KISA ÖMÜRLÜ BİR OLUŞUM İSTENMİYOR

Babacan’ın partisi hedef olarak ‘’Nasıl bir parti olmalıyız ?” sorusundan çok “Nasıl bir parti olmamalıyız?” sorusunun cevabını ortaya koyacak. Daha önce CHP, DSP ya da DYP içinden çıkan partiler gibi kısa ömürlü olmamak için, Ekim ayına kadar saha ve taban çalışmaları yapılacak.

VİTRİNDE YENİ YÜZLERE YER VERİLECEK

Yeni partinin her kesim kucaklaması ve vitrinde yeni yüzlere yer vermesi hedefleniyor. Partide, 1983’de Turgut Özal’ın kurduğu Anavatan Partisi gibi 4 eğilimin de temsil edilmesi öngörülüyor. Parti, liberal, sosyal demokrat, muhafazakar ve milliyetçi tabana oturacak. Bakan ya da yöneticiliği döneminde eksi puanı olan AKP’li isimler ise yeni kurulacak partiye alınmayacak.

GRUP KURABİLMEK İLK HEDEF DEĞİL

Babacan’ın kuracağı ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de desteklediği partinin ana hedefinin TBMM’de grup kurmak olmadığı bu nedenle AKP içinden milletvekili transferi yapmak için bir uğraşı içine girilmeyeceği bildirildi. Ancak AKP’den hoşnut olmayan milletvekillerine de kapı açık tutulacak. 20 kişiye ulaşıldığı takdirde TBMM’de grup oluşturulacak.

GRUP KURABİLME SAYISI YÜKSELTİLECEK

AKP yöneticileri, 20 milletvekilinin yeni partiye geçeceğine ihtimal vermese de, iç tüzük değişikliği ile TBMM’de grup kurma sayısını 20’den 30’a çıkarmak için hazırlık yürütüyor. Halen TBMM Başkanı hariç AKP ve MHP’nin 339 oyu, muhalefetin ise 249 sandalyesi bulunuyor.

Babacan’ın yol haritasında, 2002’deki AKP yok

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder