10 Temmuz 2019 Çarşamba

KHK ile kapatılan yurtların TÜRGEV’e devredilmesi Meclis gündeminde

İyi Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, Bitlis Tatvan’da KHK ile kapatılan Hizmet Hareketi’ne ait bir yurdun Bilal Erdoğan’ın vakfı TÜRGEV’e devredilmesini Meclis gündemine taşıdı.

BOLD – Oral, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, yurdun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlunun vakfına devredilmesini sordu.

HANGİ VAKIF VE DERNEKLERE DEVREDİLDİ

Bu yurtların bir kısmının devlet tarafından bir kısmının ise sivil toplum kuruluşları tarafından işletildiği bilgisi bulunduğunu belirten Oral, yurtların hangi vakıf ve derneklere devredildiğinin açıklanmasını istedi.

KAYMAKAMLIK İÇİNİ DÜZENLEYİP DEVRETTİ

Konuya ilişkin Meclis’te de konuşan Oral, “Bu yurt önce Kaymakamlık bünyesine geçmiş, devletimiz içine yüklü bir harcama yapmış akabinde ise Bilal Erdoğan’ın vakfı olan TÜRGEV’e devredilmiştir” ifadelerini kullandı.

DEVLET HARCAMA YAPIP NEDEN İŞLETMİYOR

Oral şunları dile getirdi: “Bu uygulamanın ülkemizde pek çok çarpık örneği olduğunu biliyoruz. Bu yurda devlet hazinesinden masraf yapılmasına rağmen neden devletimiz işletmiyor da TÜRGEV’e devrediyor? 450 kapasitesi olan bu yurtta bugün 150 civarında öğrenci olduğunu öğrendim. Geriye kalan 300 fakir Anadolu çocuğu öğrenciyi terörün kucağına mı atacaksınız? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır, nasıl bir gaflettir?”

YURTLAR SİYASETTEN VE RANTTAN UZAK TUTULMALI

İyi Parti olarak önceliklerinin yurtların siyasetten ve ranttan uzak bir şekilde öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılandığı ve eğitim aldığı sıcak birer yuva olması olduğunu belirten Oral, “KYK’ya yurt için başvuran her öğrencimizin yerleşemediği bilinen bir gerçektir. Mağduriyetin göstergesi olan yedek işlemleri ise yıl boyu devam etmektedir” dedi.

DEVLET YURT İHTİYACINI KARŞILAYAMAMAKTADIR

Oral sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Görülmektedir ki, devletimiz yurt ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Öğrencilerimiz yüksek ücretli özel yurtlara ya da denetimsiz, eğitim standartlarından uzak yurtlara mahkum edilmemelidir. İktidarın önceliği, öğrencilerimizin başlarını sokacakları devlet güvencesinde devlet eliyle yapılmış yurtların sayısını artırmak olmalıdır.”

Akşener’den Erdoğan’a ‘iftiraya verilen beraat kararı’ tepkisi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder