12 Temmuz 2019 Cuma

Erdoğan’ın kayıp diplomasıyla ilgili kararı AİHM verecek

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın diploması olmadığı gerekçesi ile başvurduğu iç hukuktan netice alamayan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) konuyu AİHM’e taşıdı.

BOLD – HKP, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinden (AİHM) hakikati bilme hakkını gerekçe göstererek ivedi inceleme talebinde bulundu.

REPLİKALAR BİRBİRİNDEN FARKLI

HKP, Erdoğan’ın üniversite diploması hakkında yaptığı suç duyurusunu AİHM taşıdığını açıkladı. HKP, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın lisans diploması olmadığını ve sunduğu replikaların da birbirinden farklı olduğunu iddia ederek, 2015 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

SAVCILIK İŞLEM YAPMAYINCA AYM’YE GİTTİ

Savcılığın işlem yapmaması üzerine de HKP başvurusunu Anayasa Mahkemesine taşımıştı. HKP, Anayasa Mahkemesi’nin başvuru hakkında “Kabul edilmezlik” kararı vermesinin ardından avukatları Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Doğan Erkan aracılığıyla konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıdığını duyurdu.

KONU TÜM ÜLKEYİ İLGİLENDİRİYOR

Bir açıklama yayımlayan parti, konunun tüm ülkeyi ve evrensel hukuku ilgilendirmesi sebepleriyle hem “Etkili Başvuru Hakkı, İnsan Haklarına Saygı Yükümlülüğü” hem de “Hakikati Bilme Hakkı” ihlalleri gerekçesiyle başvuran Parti avukatları, AİHM İçtüzüğü uyarınca “ivedi inceleme” de talep ettiklerini açıkladılar.

Erdoğan’ın fotokopi diplomasını Özel Kalem Müdürü’nün şoförü onaylatmış

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder