9 Nisan 2020 Perşembe

Ahmet Altan: Bu karar İstanbul seçimlerinin yenilenmesi gibi AKP’nin en büyük siyasi hatası

Yeni infaz yasasıyla ilgili konuşan Ahmet Altan, AKP’nin bu kararını İstanbul seçimlerinin yenilenmesine benzeterek, en büyük siyasi hatalarından birini yaptığını söyledi.

BOLD – 1286 gündür Silivri Cezaevinde tutuklu olan gazeteci-yazar Ahmet Altan, koronavirüs nedeniyle gündeme gelen yeni infaz yasasıyla ilgili açıklamada bulundu. Ahmet Altan, “AKP siyasi hayatı için bizi bırakmayarak çok büyük bir risk alıyor. İstanbul seçimlerini bir daha yaptırmak gibi. İnsan böyle bir şey yapar mıydı, yaptı. Şimdi de aynısı bu karar, en büyük siyasi hatalarından biri olacak.” dedi.

Bu sabah babasıyla telefon görüşmesi yapan kızı Sanem Altan, konuşmalarını sosyal medya hesabından paylaştı. Sanem Altan, “İşte Ahmet Altan ile telefon günü daha. Harikaydı sesi. Biliyor musunuz; hayatımın kendimi en güçlü hissettiğim 10 dakikası, görüşlerse hayatımın en devleştiğim 1 saati, çünkü kendini görmek için seçtiğin ayna çok önemli bu hayatta, ben aynada babamı görüyorum, ona baktıkça büyüyorum” dedi.

“İNFAZDA EŞİTLİK AKP’Yİ KURTARIR”

Ahmet Altan’ın infaz yasasıyla ilgili görüşlerini paylaşan kızı Sanem Altan “AKP siyasi hayatı için bizi bırakmayarak çok büyük bir risk alıyor. İstanbul seçimlerini bir daha yaptırmak gibi, insan böyle bir şey yapar mıydı, yaptı. Şimdi de aynısı bu karar en büyük siyasi hatalarından biri olacak” dedi. Nasıl da doğru. Keşke gerçekten AKP de suçsuz siyasi suçluları! içeride tutacağına baktığı aynayı değiştirip, kendisi için iyi bir şey yapsa. Aynada, başkasına yaptığın haksızlığı kötülüğü gördükçe sana yansıyan da sadece bu olacak çünkü. Siyaseten de bunu aynen böyle işte! Yani #infazdaeşitlik onların ‘suçlularını’ içeriden kurtarmaz, AKP siyasi hayatını kurtarır. Yani hashtag’i biz değil, AKPliler kullanmalı aslında :)” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgınıyla birlikte yeniden gündeme gelen üçüncü infaz yasası kapsamına siyasi, düşünce suçluları, ‘terör’ kapsamında yargılananlar dahil edilmedi. 300 bin tutuklunun bulunduğu Türkiye’de yasadan 70 bin tutuklu ve hükümlü yararlanacağı belirtiliyor.

Ahmet Altan ve kızı Sanem Altan, bir görüş gününde, Silivri Cezaevi.

Cezaevindeki ilk korona ölümü resmi kayıtlara geçti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder