7 Nisan 2020 Salı

‘Para Gündem’i RTÜK mü korona mı yayından kaldırdı?

Habertürk TV’de hafta içi sabahları yayınlanan Para Gündem programı bir süre yayından kaldırıldı. Moderatörlüğünü Ebru Baki’nin yaptığı program ile ilgili çeşitli iddialar gündeme geldi.

BOLD – Ebru Baki’nin sunduğu Para Gündem programına bir süre ara verildi. Program, koronavirüs yayınları yüzünden RTÜK tarafından, “Hiçbir otorite tarafından teyit edilmemiş bilgilerin gerçeklik ve doğruluk ilkelerine aykırı bir şekilde izleyiciye aktarılması” suçlamasıyla cezalandırılmıştı.

RTÜK’E TEPKİ

Cezaya tepki gösteren Baki, “En azından bu kadar emek, ceza ile sonuçlanmasaydı takdir, teşekkür beklemiyoruz ama bir de üzerine ceza yedik. Herkesi vicdanı ile baş başa bırakıyorum. Çok haksız, adaletsiz buldum. Canım yandı” açıklaması yapmıştı. Bugün yayınlanmayan program için Ebru Baki, sosyal medya hesabından “Bir süre program olmayacak, Sonrası için sizi bilgilendireceğim. Sizinle olmak hep güç veriyor. Sağlıkla kalın… İyi olun” ifadelerini kullandı.

PANDEMİ ARASI

Programa yorumcu olarak katılan Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir de sosyal medya hesabından, “Çok Kıymetli Habertürk izleyicileri ve Para Gündem müdavimi kadirşinas izleyicilerimiz; herhangi bir sorun yok. Pandemi nedeniyle programa kısa süre ara verdik. Sizleri habersiz bırakmayacağız ve en kısa sürede yine bir arada olacağız. Desteğiniz ve ilginiz için sonsuz teşekkürler” yazdı.

ÜNLÜ SUNUCU KORONAVİRÜS İDDİASI

Açıklamalara rağmen basında ara veren programa ilişkin çeşitli iddialar basında yer aldı. Bir iddiaya göre, RTÜK cezasının kurumda gerginliğe neden olduğu ve programın geri dönme şansının çok az olduğu yönünde. Bir başka iddia ise, Ebru Baki’nin yine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın sevenleri tarafından koronavirüse yakalandığı şeklinde yorumlanması.

Benzine dün 15 kuruş zam bugün 5 kuruş indirim

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder