9 Nisan 2020 Perşembe

KYK borçlarına iptal yerine erteleme geliyor

Üniversite mezunlarının kredi borçlarının iptal edilmesiyle ilgili talepleri karşılık bulmadı. Hükumetin hazırladığı taslağın yasalaşmasıyla öğrenciler, kredi borçlarını geri ödemeye başlama süresini bir yıl uzatabilecek.

BOLD – Öğrencilerin kredi yerine burs talebine olumlu yanıt verilmezken, yapılan son düzenlemeyle KYK borçlarının ödemesi bir yıl ertelenebilecek.

BORÇLARA ERTELEME GELİYOR

KYK borçlarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz aylarda KYK borçlarının silineceğine dair iddialar gündemi meşgul etmiş, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da borçların silineceğine dair sinyaller vermişti. Ancak torba yasa taslağında KYK borçlarına erteleme ve indirim maddesi yer aldı. AKP’nin salgına ilişkin hazırladığı yeni taslakta öğrencilerin kredi borçlarını iptali talebi karşılık bulmadı.

CUMHURBAŞKANINA FATURA ERTELEME YETKİSİ VERİLİYOR

Düzenlemeyle, öğrenci kredilerinin geri ödenmesinde TEFE yerine yurt içi ÜFE uygulanacak. Öğrencinin borcunu geri ödemeye başlama süresi bir yıl uzatılabilecek. Salgın hastalık gibi durumlarda eğitime uzun süre ara verilmesi halinde yaz tatilinde telafi eğitimleri olacak. Yine düzenlemeye göre Cumhurbaşkanı, salgın süresince belediyelerin tüm vergi, sigorta primi, elektrik borçlarını ve su alacaklarını gecikme faizi ve zammı olmadan erteleyebilecek.

Kefen parasını tüketen Türkiye astronomik faizle borçlanmaya başladı

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder