9 Nisan 2020 Perşembe

Ali Babacan: Koronavirüse Merkez Bankasındaki eksi bakiyeyle yakalandık

Pandemiye ‘Ekonomik zayıf bir noktada yakalandık’ diyen Ali Babacan, hazine mevduatı ve SWAP anlaşmaları düşüldüğünde Merkez Bankasında neredeyse eksiye düşen bir bakiye olduğunu belirtti.

BOLD – Deva Partisi Lideri Ali Babacan FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. Babacan koronavirüsün dünya ve Türkiye’ye ekonomik etkilerini anlattı. İkinci Dünya Savaşından sonra dünyanın ilk kez ekonomik olarak sert bir şok yaşadığını belirten Babacan, ‘2008-2009 küresel krizinden daha ciddi etkisi daha derin ve yaygın bir krizden bahsediyoruz. Özellikle Türkiye için. Tüm dünyada ekonomi eş zamanlı olarak durmuş durumda. Biz Türkiye olarak ekonomik bünyemizin zayıf olduğu noktada yakalandık” diye konuştu.

KRİZDEN ÖNCE YEDEK AKÇELER BİLE TÜKETİLMİŞTİ

Hazine mevduatı ve SWAP anlaşmaları düşüldüğünde Merkez Bankasında neredeyse eksiye düşen bir bakiye olduğunu belirten Babacan, ”Türkiyenin bütçe açığı zaten yükselmişti. Bankaların bilanço açığı zaten yükselmişti. Merkez Banksının yedek akçeleri bile tüketilmişti kriz öncesinde. Maalesef zayıf bir noktada yakalandık ama bu her şeyin sonu değil. Dünyadaki bütün ekonomik krizleri gelir geçer. Önemli olan krizi en az zararla atlatabilmek” dedi.

Kefen parasını tüketen Türkiye astronomik faizle borçlanmaya başladı

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder