8 Nisan 2020 Çarşamba

Maaşı artırılan emeklilere Hazine yardımı şoku

1000 TL ve civarı emekli aylığı alanların maaşları, Hazine desteği ile 1500 TL’ye çıkarıldı. Maaşları 1500 TL oluncaya kadar Hazine desteği için kesinti yapılacak emekliler, bu nedenle yıllarca zam alamayacak.

BOLD – AKP hükumetinin emekli maaşlarını 1500 TL’ye çıkarmasıyla ilgili kararının detayları ortaya çıktı. Maaşları arttırılmayan, kendilerine Hazine desteği sağlanan emeklilerin maaş artışları yıllarca Hazine tarafından kesilecek.

YILLARCA ZAMLARDAN YARARLANAMAYACAKLAR

Koronavirüs salgınının ekonomi üzerinde oluşturacağı olumsuz etkilerin azaltılması için açıklanan paketle, en düşük emekli maaşı 1.500 liraya çıkarıldı. Bu değişiklikle emeklinin maaşı Hazine desteği ile sağlanarak 1.500 liraya tamamlanıyor. 6 ayda bir yapılacak emekli maaşlarındaki artışlar, Hazine yardımından düşüleceği için yüz binlerce emekli yıllarca zamlardan yararlanamayacak.

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Benzer bir sorun emekli maaşları 1000 liraya çıkartıldığı zaman da yaşanmıştı. Emekli geliri 1000 liraya çıkarılanların maaşlarından kesinti yapılmış, emekliler yıllarca maaş artışlarından yararlanamamıştı.

ARTIŞA HAZİNE EL KOYACAK

Maaşı 1500 liraya tamamlananların her 6 ayda bir yapılan maaş artışlarına Hazine el koyacak. Bu durum emeklilerin maaşları yapılan artışlar sonucunda 1500 TL oluncaya kadar devam edecek. Bu nedenle emekliler yıllarca maaş artışından faydalanamayacak.

“İnfaz yasasında değişiklik değil ceza artırımı gündemde”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder