9 Nisan 2020 Perşembe

MİT’çinin cenazesi nedeniyle tutuklanan gazeteciler Silivri’deki tecritten şikayetçi

Libya’da öldürülen MİT’çinin haberini yaptıkları gerekçesiyle cezaevine atılan gazeteciler Cumhuriyet’e konuştu. İktidarın af çalışmasını eleştiren gazeteciler cezaevindeki tecritten şikayet etti.

BOLD – Türkiye’de erişime yasaklanan OdaTV’nin Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç bir ayı aşkın süredir İstanbul Silivri Cezaevi’nde tutuluyor.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre Pehlivan, “Hukuk olsa bir gün dahi tutuklu olmamamız gereken bir soruşturmayla bizleri içeri attılar. Bizleri cezaevinde tuttukları her gün, asıl dertlerinin suçlama konusu yaptıkları haber olmadığının kanıtı” diyor.

Pehlivan şöyle devam ediyor: “İnfaz paketi tartışılırken hep, ‘cezaevleri çok dolu’ gerekçesi ortaya atıldı. Tamam da neden dolu olduğu konuşulmadı. Asıl sorunun; delil aramayan, şüpheliyi dinlemeyen tutukladığı insan sayısıyla övünen yargı mensupları olduğunu görmüyoruz. Salgınla birlikte daha çok tecrit altına alındık. Gazeteler birgün gecikmeli geliyor. İnfaz koruma memurları eldiven takıyor bazen ama mecburen yemek dağıtımlarında avukat gidiş gelişlerinde ortak temas noktalarına dokunuyoruz. Cezaevi şartları ne kadar izin verirse temizliğe, sağlıklı beslenmeye ve spora ağırlık vererek korunmaya çalışıyoruz.”

İYİ ÇOCUKLAR DIŞARI

Terkoğlu ise infaz paketine dikkat çekerek, “İktidar her pakette örtülü aflarla ‘iyi çocuklarını dışarı çıkarıyor.’ Yıllar önce ‘onlar sizin iyi çocuklarınız, biz iyi çocuklarınız olmayacağız demiştim. Yine aynı fikirdeyim” ifadelerini kullanıyor.

Hülya Kılınç ise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Cezaevinde 1 aydır yalnız kalıyorum. En büyük sıkıntım ise sohbet edecek birilerinin olmaması ve dışarıdaki sevdiklerinizin sağlık durumları. Bizim yaptığımız şey gazetecilik. Tutuklu olmamız ise bu kararın siyasi olduğunun göstergesi.”

Başsavcılıktan ‘organize eylem’ tespiti: Libya’da öldürülen MİT mensubunun cenazesi gizli kaydedildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder