10 Nisan 2020 Cuma

Daha önce “PTT ile olmaz” diyen Prof. Dr. Gaye Usluer: Gereksiz tatava yaptınız

Hükumetin ücretsiz maske dağıtımında PTT’den vazgeçip eczanelere yönelmesi gerektiğini ilk dile getirdiğinde lince maruz kalan Gaye Usluer, “Gereksiz tatava yaptınız” dedi.

BOLD- Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu yaptığı Ulusa Sesleniş konuşmasında maske satışının yasaklandığını duyurmuştu. PTT tarafından yapılacağı belirtilen ücretsiz maske dağıtımı yaşanan sipariş yoğunluğu nedeniyle aksadı. PTT’nin vatandaşa ulaştıramaması market ve eczanelerde de satışın yasaklanması maske krizini doğurdu.

SAĞLIK BAKANLIĞI TEB İLE ANLAŞTI

Maske konusuna çare arayan Sağlık Bakanlığı, Türk Eczacıları Birliği (TEB) ile anlaştı. Yaptığı görüşmeler sonucunda, ücretsiz maskelerin eczaneler üzerinden yapılmasına karar verildi. İlk uygulama ise İstanbul’da olacak. 20-65 yaş arasındaki vatandaşlara 10 gün için 5 maske verilecek.

‘PTT SİYASİ RANT, ECZANELERDE DAĞITILSIN’

Öte yandan eczane uygulamasını ilk olarak CHP’li Parti Meclisi üyesi Prof Dr. Gaye Usluer dile getirmişti. AKP’nin siyasi rant uğruna PTT’den dağıtım yapmaya çalışmasını eleştiren Usluer, bu iş için eczanelerin kullanılması gerektiğini söylemişti. Usluer, hükumete yakın Yeni Şafak başta olmak üzere bazı medya organları tarafından hedef gösterilmişti.

‘BOŞ YANDAŞLIĞI BIRAKIN’

Usluer Sağlık Bakanlığı ile TEB’in anlaşmasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım daha yaparak, “Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliğinin yaptığı görüşmeler sonucunda Ücretsiz maske dağıtımının en hızlı ve güvenli şekilde Eczaneler üzerinden yapılmasına karar verildi. Arkadaşlar bana güvenin, boş yandaşlığı bırakın. Gereksiz tatava yaptınız” ifadelerini kullandı.

 

İstanbul’da ücretsiz maskeleri eczaneler dağıtacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder