9 Nisan 2020 Perşembe

İngiltere, Türkiye’nin de aldığı test kitlerinin parasını Çin’den istedi

İngiltere, bozuk korona test kiti satan Çin’den para iadesi istedi. Türkiye de aynı kitlerden 2 milyon adet almıştı.

BOLD – İngiltere, Çin’den ithal ettiği yaklaşık 3.5 milyon test kitinin, pek çok kez negatif ve pozitif sonuçları yanlış verdiğini açıkladı. Boris Johnson hükumeti, geçtiğimiz ay Çin’den satın alınan ancak kullanımı güvenilir olmadığı belirlenen 3.5 milyon koronavirüs test kiti için geri ödeme istiyor.

HATALI SONUÇLAR VERDİĞİ DOĞRULADI

Koronavirüs test koordinatörü Pr. Dr. John Bell, satın alınan testlerin ciddi derecede güvenlik sorunu taşıdığını, Kovid-19 testine tabi tutulan çoğu insanda hatalı sonuçlar alındığını doğruladı. Bell, “Maalesef bugüne kadar kullandığımız testler iyi sonuç vermedi. Birçok yanlış negatif görüyoruz, yanlış pozitifler de görüyoruz. Bu test kitleri bizim için iyi sonuçlar vermedi” dedi.

TÜRKİYE DE 2 MİLYON ADET ALMIŞTI

Sağlık Bakanlığı, test yapma sıklığını arttırmak için Çin’den 2 milyondan fazla test kiti alınmıştı. 3 parti halinde Türkiye’ye getirilen 2 milyon adet test kiti için Çin’e 8 milyon dolar (50 milyon lira) ödeme yapılmıştı. Testler doktor reçetesi ile koronavirüs şüphesi olan hastalara uygulanıyor. 15 dakikada sonuç verdiği öne sürülen testler 3’er gün arayla iki kez yapılıyor.

Valilikten satılık maske

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder