8 Nisan 2020 Çarşamba

Maskeli ihalelerde durmak yok

Tüm dünyada hayatı durma noktasına getiren koronavirüs, AKP hükumetinin ihalelerini durduramıyor. Kanal İstanbul’un ihalesinin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Güneysu’ya yol yapımı için de ihale maskeli olarak yapıldı.

BOLD – 26 Mart’ta maskeli görevliler tarafından yapılan ve büyük tepki çeken Kanal İstanbul ihalesinden bir gün sonra 27 Mart’ta, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize Güneysu için yol ihalesi yapıldığı ortaya çıktı. 152.6 milyonluk ihale, sessiz sedasız Fora İnşaat’a verildi.

İHALE İÇİN ÖZEL MADDE KULLANILDI

Sözcü’nün haberine göre, ihalede, yine yasadaki olağanüstü haller için öngörülen ancak AKP iktidarında istenen firmaya ihale dağıtmanın aracı haline gelen 21b maddesi kullanıldı. Bu maddeye dayanılarak ihale duyurusu yayınlanmadı. 6 firma özel olarak ihaleye davet edildi. İhaleye 3 firma teklif sundu. Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlık sonunda ihale Erdoğan’ın İstanbul Bulgurlu’daki komşusu Fora İnşaat’a verildi.

SALGINA RAĞMEN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Trabzon’daki Ulaştırma Bakanlığı Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’nde yapılan ihalenin sözleşmesi 3 Nisan’da imzalandı. Sözleşmeye göre, yol inşaat çalışması koronavirüs kısıtlamalarından etkilenmeden dün itibarıyla başladı. İnşaatın 1 Haziran 2022’de bitirilmesi öngörüldü.

ÖZEL DAVETLE 6 AYDA ALDIĞI İKİNCİ İHALE

“İyidere-Çayeli Ayrımı Güneysu İY, Güneysu-Başköy Yolu, ARS Merkez Mahallesi Yolu, ARS ve Güneysu Ortaköy İY, ARS Toprak İşleri, Sanayi Yapıları, Köprü İşleri, Üstyapı ve Çeşitli İşler” başlıklı ihale, Fora İnşaat’ın bölgede son 6 ayda aldığı ikinci ihale oldu. Fora İnşaat, 22 Kasım’da yapılan Rize Çayeli- Kaptanpaşa yolu ihalesine de özel olarak davet edilmişti. 127.6 milyon liralık ihale yine 21b usulüyle Fora İnşaat’a verilmişti.

HDP, İnfaz Yasası’nda değişiklik teklifini Meclis’te protesto etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder