11 Nisan 2020 Cumartesi

“Önümüzdeki bir ay sıkı önlem şart: Çalışma ve hareket durdurulmalı”

Uzmanlara göre hızla yayılan koronaya karşı alınan tedbirler yetersiz. En son 31 şehirde 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. TTB üyesi Dr. Samet Mengüç’ün tavsiyesi ise açık: Çalışma ve hareket durmalı.

BOLD – Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr. Samet Mengüç, vaka sayısının Sağlık Bakanlığının açıkladığının çok üzerinde olduğunu belirtti.

YAYILIMI ENGELLEMEK HALA MÜMKÜN

Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’ye konuşan Mengüç, uygulanacak iyi karantina ve sıkı izolasyon yöntemleriyle yayılımın hâlâ engelleyebileceğini kaydetti. “Hastalık yükselme trendinde. Temel ihtiyaçları sağlayanlar dışındaki tüm sektörlerde çalışma derhal durdurulmalı” diye konuştu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr. Samet Mengüç

YURT DIŞINDAN GELEN YAKLAŞIK 372 BİN KİŞİYE KARANTİNA UYGULANMADI

Şu ana kadar yeterli önlem alınmadığını söyleyip “Yurt dışından gelen yaklaşık 372 bin kişiye karantina uygulanmadı. Yayılma aşamasında karantina, izolasyon uygulanmadan ülkeye giriş yapıldı” dedi.

EN AZINDAN ÖNÜMÜZDEKİ BİR AY ÇOK SIKI ÖNLEMLER ALINMALI

Alınacak her türlü önlemin ve karantinanın salgın hızının düşmesine katkı sağlayacağına dikkat çekip “Zaman olarak ne kadar süreceğini bilmiyoruz ama önümüzdeki en azından bir ay, önlemlerin çok sıkı alınması gerektiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

TEST SAYISI ÜZERİNDEN VAKA TESPİTİ SAĞLIKLI DEĞİL

Dr. Mengüç, vaka sayılarına ilişkin de “Özellikle test sayısı üzerinden vaka sayısı belirlenmeye çalışılıyor. Hem testlerin güvenirliğinin az olması, hem de testlerin alım şekli, alınan yer, alan kişinin niteliği gibi pek çok faktör var. Sadece test sayısı üzerinden vaka tespiti ve bildirimi sağlıklı değil” dedi.

Koronavirüs dünya genelinde 1.7 milyon insana bulaştı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder