9 Nisan 2020 Perşembe

Erdoğan bağış istiyor Cumhurbaşkanlığı 14 lüks araç kiralıyor

Bütçeden yapılan harcama kalemlerinin en fazla tartışılanlarından ‘araç kiralama’ ihalelerine bir yenisi eklendi. Türkiye koronaya karşı bağış toplama yarışındayken Cumhurbaşkanlığı, 14 lüks aracın kiralanması’ için ihaleye çıktı.

BOLD – AKP iktidarı koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele etmek için bir yandan ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ adlı kampanya ile halktan para talep ederken diğer taraftan hesapsız harcama alışkanlığına devam ediyor.

14 YENİ ARAÇ KİRALANMASI İÇİN İHALE AÇILDI

Bütçeden yapılan harcamalar arasında en fazla dikkat çekeni araç kiralama ihalelerine bir yenisi ekleniyor.

Öyle ki Cumhurbaşkanlığı, koronavirüs salgını hızla ülke genelinde yayılırken 14 yeni araç kiralamak için ihale açtı.

9 DİZEL BİNEK, 3 DİZEL MİNİBÜS İKİ DİZEL TİCARİ KAMYONET

İletişim Başkanlığı’nca yayımlanan ihale ilanında ‘Dokuz adet dizel binek araç, üç adet dizel minibüs, iki adet dizel ticari kamyonet’ kiralanması için 7 Mayıs’ta ihale yapılacağı açıklandı.

İhale dosyasında araçların ‘Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın şehir içinde veya dışında yürüteceği faaliyetlerde kullanılmak üzere’ kiralanacağı bilgisi yer alırken, en az 2019 model olmaları gerektiği de belirtildi.

EN AZ BİRİNDE KARARTILMIŞ CAMLAR, PERDE VE ARAÇ İÇİ BUZDOLABI

Kiralanacak araçlardan en az birinde ‘karartılmış camlar, perde ve araç içi buzdolabı’ yer alması gerektiği kaydedildi. 2,5 yıllığına kiralanacak araçların sürücüsünü de ihaleyi alacak şirket temin edecek.

MECLİS DESTEK HİZMETLERİ DE 27 ARAÇ İÇİN İHALE DÜZENLEDİ

BirGün’ün haberine göre Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Destek Hizmetleri Başkanlığı da 27 aracı 3 yıllığına kiralamak üzere ihale düzenledi. İhaleyi kazanan şirketle 25 Şubat’ta 4 milyon 978 bin liralık sözleşme imzalandığı bildirildi.

Kefen parasını tüketen Türkiye astronomik faizle borçlanmaya başladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder