11 Nisan 2020 Cumartesi

‘Doğal öldü’ denilen kişinin korona testi ‘defin sonrası’ pozitif çıktı

Manisa’da 82 yaşında vefat eden bir vatandaşın ölüm şekli resmi belgede ‘Bulaşıcı olmayan hastalık (doğal ölüm)’ şeklinde yer aldı. Ancak defin işlemi sonrası gelen Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı.

BOLD – Türk Tabipleri Birliği (TTB), koronavirüs (Kovid-19) ölümlerinde Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) tavsiye ettiği uluslararası kodların kullanılmadığını belirtmişti.

Bunun vaka ile ölüm sayıları arası orantısızlığa yol açtığını belirten TTB’nin açıklamasını destekleyen haber Manisa’dan geldi.

KAYITLARA ‘BULAŞICI OLMAYAN HASTALIK’ DİYE GEÇİRİLDİ

Cumhuriyet’ten Mahmut Ilıcalı’nın haberine göre 82 yaşında hayatını kaybeden bir kişinin ölüm belgesinde vefat sebebi ‘Bulaşıcı olmayan hastalık (doğal ölüm’ şeklinde yazıldı. Fakat cenazenin defni sonrası gelen koronavirüs test sonucu ‘pozitif’ çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, konuyla ilgili şöyle dedi:

DURUM TEYİDE MUHTAÇ HALE GELMİŞTİR

“Bu şekil ölen bir vatandaşın, test sonucu gelmediği için günlük açıklanan vefat edenler sayısı içerisinde yer alıp almadığı, test sonucu birkaç gün sonra pozitif geldiğinde ölüm raporu düzeltilse bile o gün vefat etmediği için açıklanan vefat sayısı içinde yer alıp almadığı konusu teyide muhtaç hale gelmiştir.”

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA BİLDİRDİ, CİMER’DEN BİLGİ İSTEDİ

Olayı Sağlık Bakanlığı’na bildiren Bakıroğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) de bilgi edinme başvurusunda bulundu.

Salgın sürecinde, ölümü akabinde test sonucu pozitif gelenlerin, açıklanan istatistiklerin güvenirliği konusunda tartışmaya yol açtığına dikkat çekti.

Yasak günlerinde sokağa çıkmanın sonunda hapis bile var

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder