18 Temmuz 2020 Cumartesi

AKP Kenter Tiyatrosu için komisyonda onay verdi Genel Kurulda karşı çıktı

Ekrem İmamoğlu, Yıldız Kenter’in mirası Kenter Tiyatrosu’nu satın alarak Şehir Tiyatroları bünyesine katmak istedi. Ancak AKP grubu, komisyonda onay verdiği teklife genel kurulda karşı çıktı.

BOLD – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçen yıl hayatını kaybeden usta tiyatrocu Yıldız Kenter’in cenaze töreninde belediye olarak Kenter Tiyatrosu’nu satın alacaklarını açıkladı. İmamoğlu, verdiği sözü tuttu ve dünkü İBB Meclis toplantısında oy çokluğu ile Kenter Tiyatrosu’nun İBB tarafından satın alınmasına karar verildi. Kenter Tiyatrosu’nun İBB tarafından satın alınıp Şehir Tiyatroları çatısı altında faaliyet göstermesine ilişkin teklife AKP Grubu komisyonda onay verdi. Ancak AKP’liler Genel Kurulda geri adım atarak teklifi onaylamadı.

NEDİN SABAN’DAN TEŞEKKÜR!

Yıllarca Kenter Tiyatrosu’nda sahne alan Tiyatrocu Nedim Saban, kararın ardından yaptığı paylaşımla Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti. Saban, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Güne muhteşem bir haberle başlayalım. Ekrem İmamoglu, Yıldız Kenter’in cenazesinde verdiği sözü tuttu ve İstanbul’un en önemli tarihi kazanımlarından biri olan Kenter Tiyatrosu İBB tarafından satın alındı. Bir hazineye sahip çıkılmış oldu, tiyatrosever olarak minnettarım” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder