16 Temmuz 2020 Perşembe

“Ayasofya’yı açtınız, Anıtkabiri de yıkmanızı bekliyoruz”

Ayasofya’nın açılmasının ardından Anıtkabir için de yıkılması çağrısı yapan, sosyal medya kullanıcısına tepki yağdı. İyi Partili Aytun Çıray savcıları göreve çağırdı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Ayasofya’yı, Danıştay’ın 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptalinin ardından, Diyanet’e devrini öngören düzenlemeyi imzalamıştı. Böylece Ayasofya’nın cami olmasının önünde hiçbir engel kalmadı. Günlerdir gündem olan konuyla ilgili sosyal medya da tartışmalar devam ediyor.

Ayasofya’nın cami yapılmasının ardından Anıtkabir’in yıkılmasını isteyen Abdulhakim Demir adlı sosyal medya hesabından yapılan çirkin paylaşımlar muhalefetin tepkisini çekti. Anıtkabir’e tuvalet diyen Demir, Atatürk’e yönelik küfürler paylaştı.

İYİ PARTİLİLERDEN SERT TEPKİ

Demir’in paylaşımlarının ardında, İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “Ayasofya kararı sonrasında Atatürk’e düşmanlık içeren ifadeler, AKP cenahında en çok ben hakaret ederim haline geldi. Atatürk düşmanlığı size fayda değil, zarar getirir” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray da “Bakalım bu kansız itleri, vatan haini kahpeleri tutuklayacak savcımız var mı” diye sordu.

İyi Parti Milletvekili Ümit Dikbayır ise, “Türkiye Cumhuriyeti Savcılarını göreve çağırıyorum” diyerek İçişleri ve Adalet bakanlıklarına çağrıda bulundu.

Bir çok sosyal medya kullanıcısı da, Atatürk’ü Koruma Kanununa muhalefet eden Demir’i Emniyet Genel Müdürlüğüne şikayet etti.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder