15 Temmuz 2020 Çarşamba

‘Çoklu baro yasası’ Resmi Gazetede yayımlandı

Baroların yapısını değiştirmeyi öngören ve ‘çoklu baro yasası’ olarak da bilinen Avukatlık Kanununda değişiklik öngören yasa Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BOLD- Günlerdir gündemde olan, baroların yapısını değiştirmeyi öngören, Avukatlık Kanununda değişiklik öngören yasa tasarısı geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurul’dan geçmişti. Yasaya baroların büyük tepkisi var. Baro başkanları, Hükumeti baroları bölerek kontrol altına almaya çalışmakla suçluyor.

Yasanın 15 Temmuz’da sessiz sedasız Resmi Gazetede yayınlanmasına ilk tepkilerden biri Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan’dan geldi.

‘SİZLER DE YAŞAYARAK GÖRECEKSİNİZ’

Şarlan paylaşımında, ”Avukatlık Kanunun da değişiklik yapan Kanun, 15 Temmuz’da Resmi Gazete de yayımlandı. Yargı Bağımsızlığının nasıl yok olacağını, bu kanunun gelecekte nasıl sıkıntılar yaratacağını biz bugünden biliyoruz, sizler de yaşayarak göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Yasa değişikliği ile vatandaşın savunma hakkının sekteye uğrayacağını düşünen avukatlar Türkiye’nin 4 bir yanından Ankara’ya yürümüştü. Ankara girişinde polis ile yaşanan gerginlik günlerce gündemde kaldı.

15 Temmuz Toplama Kampı: Kurbanlardan biri ilk kez konuşuyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder