17 Temmuz 2020 Cuma

AKP’li 3 eski bakan, Meclis’te komisyon başkanı oldu

TBMM’deki 18 ihtisas komisyonunun 5’inin başkanı değişti. AKP’li eski bakanlar Akif Çağatay Kılıç Dışişleri, Recep Akdağ Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler, Efkan Ala ise Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu başkanlığına seçildi.

BOLD – Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığına AKP’li Fatma Aksal getirildi.

Meclis’te yeni yasama döneminin başlaması nedeniyle Meclis İhtisas Komisyonlarının başkan ve üyeleri yeniden belirlendi. 13 komisyon başkanı yeniden seçilirken 5 ihtisas komisyonunun başkanı değişti.

AKP İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır’ın Birleşmiş Milletler 75’inci Genel Kurulu Başkanlığına seçilmesi nedeniyle boşalan Dışişleri Komisyonu Başkanlığına eski Gençlik ve Spor Bakanı, AKP Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç seçildi.

Eski Sağlık Bakanı, AKP Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu başkanı oldu. Eski İçişleri Bakanı, AKP Erzurum Milletvekili Efkan Ala, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu başkanlığına getirildi. Adalet Komisyonu Başkanlığına ise AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç getirildi.

İstanbul Sözleşmesinin Uygulanması ve İzlenmesi Alt Komisyonunun bulunduğu Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu başkanı da değişti. İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalara “9 yıl sonra niye günah keçisi haline geldi?” diye tepki gösteren Komisyon Başkanı Canan Kalsın, başka bir komisyona üye yapıldı. Kalsın’ın yerine AKP Edirne Milletvekili Fatma Aksal başkan oldu.

AKP ve MHP 500 bin liralık rüşvet skandalını Mecliste örtbas etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder