14 Temmuz 2020 Salı

Vatandaşa “Terbiyesizlik yapma lan” diyen kaymakam Bilecik’e vali yardımcısı oldu

Vatandaşa “Terbiyesizlik yapma lan” diyerek hakaret eden Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, ödül gibi bir atama aldı. Kadiroğlu, Bilecik Vali Yardımcılığına atandı.

BOLD – Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararnamesiyle 427 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Kararnameyle Konya’nın Ilgın’da topraklarının kamulaştırılmasına tepki gösteren bir vatandaşa “Terbiyesizlik yapma lan” diyen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Bilecik Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl Mahallesi’nde açılması planlanan kömür ocağı için tarlalarının kamulaştırılmasına karşı gelen mahalle sakinleri, 11 Temmuz’da karayolunu trafiğe kapatmıştı. Eylemlerini sonlandırmaları için bölge halkıyla görüşmeye gelen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, bir vatandaşa “Terbiyesizlik yapma lan” demişti. Bölge halkı kaymakamı yuhalayarak protesto etmişti. Tepkiler üzerine Kaymakam Kadiroğlu’nun bölgeden ayrılmak için aracına gittiği sırada Jandarma ve halk arasında arbede yaşandı.

VALİLİK EMRİNE ALINMIŞTI

Tepkiler üzerine Konya Valiliği, Kaymakam Kadiroğlu’nun Valilik emrine alındığını, yerine ise geçici olarak Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın’ın görevlendirildiğini açıklamıştı.

Anayasa Mahkemesinden skandal karar: AİHM’i tanımadı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder