15 Temmuz 2020 Çarşamba

Stephen King’in son kitabından 4 ayrı uyarlama yapılacak

Korku gerilim türünün tartışmasız en popüler ismi Stephen King’in geçen yıl yayınladığı “If it Bleeds” isimli kitabı 3 film ve bir dizi olarak ekranlara gelmeye hazırlanıyor.

BOLD– “If it Bleeds” birçok King hayranının romanlardan daha çok sevdiği 4 kısa hikayeden oluşuyor. 2020 Nisan ayında yayınlanan kitaba yapımcıların ilgi göstermesi uzun sürmedi ve dört hikaye de kısa sürede film ve dizi projesine dönüştü.

HOLLYWOOD KING’DEN VAZGEÇEMİYOR

Stephen King’in eserlerinden uyarlanan The Castle Rock, Mr. Mercedes ve The Outsider dizileri halihazırda devam etmekte. Yakın zamanda yeniden çevrimi yapılan “It” ve The Shining‘in 39 yıl sonra gelen devam filmi Dr. Sleep filmleri beyaz perdede iyi iş yaptı. Öyle görünüyor ki 72 yaşındaki ünlü yazar Hollywood için hala önemli bir kaynak.

King’in son eserinin neredeyse yayınlanır yayınlanmaz yapımcıların ilgi odağı olması da bunun göstergesi. If it Bleeds adını taşıyan dört kısa hikayeyi dört farklı yapımla izleyeceğiz.

1- Mr HARRIGAN’S PHONE

Ryan Murphy ve Blumhouse ortaklığıyla Netflix için çekilecek film, ölülerle telefonda konuşabilen Craig’in hikayesini anlatıyor.

2- THE LIFE OF CHUCK

Chuck Krantz karakterinin sıra dışı hayatını sondan başa doğru anlatan hikaye, sürrealist tarzıyla ilginç bir yapım olmaya aday.

3- RAT

Ben Stiller’ın yazıp yöneteceği film, üretim sancıları çeken bir yazarın şeytanla anlaşmasını anlatan hikayeyi Ben Stiller senaryoya dönüştürecek ve yönetecek.

4- IF IT BLEEDS

Kitaba adını veren öykü, Mr Mercedes kitaplarından ve dizisinden tanıdığımız Holly Gibney karakterinin etrafında dönüyor. HBO söz konusu hikayeyi yine Stephen King romanından uyarlanan The Outsider’ın ikinci sezonunda kullanmayı düşünüyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder