17 Temmuz 2020 Cuma

Kremlin: Ayasofya kararı Rus-Türk ilişkilerine zarar vermez

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ayasofya’nın müzeden camiye dönüştürülmesi kararının Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere zarar vermeyeceğini söyledi.

BOLD – Danıştay 10’uncu Dairesi’nin Ayasofya’ya müze statüsü kazandıran 24 Kasım 1934 tarihli bakanlar kurulu kararını iptal etmesinin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, camii olarak Diyanet’e devrini imzalamıştı.

AA’nın haberine göre, Peskov, Avtoradyo’ya verdiği röportajda Ayasofya’nın statüsüyle ilgili alınan kararın Rus-Türk ilişkilerine zarar vereceğini düşünmediğini söyledi. Peskov, şunları kaydetti: “Ayasofya kararının Rus-Türk ilişkilerine zarar vereceğini düşünmüyorum. Bu meselenin Türkiye’nin içişleri olduğuna yönelik bizim resmi devlet pozisyonumuz var. Türk ortaklarımızın herhangi bir kararda Ayasofya’nın daha önce UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan bir yapı olduğunu, birçok Hristiyan ve Ortodoks için kutsal bir anlamı olduğunu dikkate alacağını umuyoruz.”

BİLET PAHALIYDI, TURİSTLERİMİZ KAZANÇLI ÇIKACAK

Türkiye’de yönetimin aldığı karar ile Hıristiyanların da Ayasofya’ya girmesinin önünde bir engel olmayacağını belirten Peskov, “Türkiye’den, Türk ortaklarımızdan her şeyin en iyi şekilde korunacağına ve isteyen herkesin Ayasofya’yı ziyaret edebileceğine dair açıklama aldık. Ayasofya’ya giriş bileti oldukça pahalıydı. Şimdi artık bilete gerek olmayacak ve giriş ücretsiz olacak. Bu bakımdan turistlerimiz kazançlı çıkacak” ifadelerini kullandı.

Trump yönetiminin baskısı Avrupa ile Rusya’yı yakınlaştırdı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder