17 Temmuz 2020 Cuma

AKP’den muhalif belediyelerin yetkilerine bir tırpan daha

Muhalif büyükşehir belediyelerinin yetkilerini bir bir elinde alan AKP hükumeti, son olarak büyükşehir belediyelerinin ruhsat, yapı kullanma ve işyeri açma belgesi verme yetkisini ilçe belediyelerine devretti.

BOLD – İstanbul ve Ankara başta olmak üzere pek çok kilit belediyeyi kaybeden AKP hükumeti, büyükşehir belediyelerinin ruhsat, yapı kullanma ve işyeri açma belgesi verme yetkisini ilçe belediyelerine devretti. Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YETKİ ARTIK İLÇE BELEDİYELERİNDE

Resmi Gazete’de yayınlanan Alışveriş Merkezleri Merkezi Yönetmeliği değişikliğine göre, AVM’lere yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve işyeri açma ve çalışma ruhsatını verme, değiştirme ve yenileme yetkisi büyükşehir olan yerlerde büyükşehir belediyesine; diğer yerlerde mücavir alan içinde belediyelere, mücavir alan dışında ise il özel idarelerine ait olacak. Ancak büyükşehir olan yerlerde ilçe belediyelerinin mülkiyetinde ve sınırları içinde bulunan arsa üzerine inşa edilen ve konut sayısı işyeri sayısından fazla olan karma projelerde yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve işyeri açma ve çalışma ruhsatını verme, değiştirme ve yenileme yetkisi ilçe belediyesine ait olacak.

DAHA ÖNCE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ YETKİLİYDİ

Değişiklikle, büyükşehirlerde ilçe belediyelerinin yaptığı AVM’lere ruhsat, yapı kullanma, izni, işyeri açma ve çalışma ruhsatı verme yetkisi büyükşehir belediyelerinden alınarak ilçe belediyelerine devredildi. Değişiklikten önce yönetmelik şu şekilde idi: “Alışveriş merkezine yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve işyeri açma ve çalışma ruhsatını verme, değiştirme ve yenileme yetkisi büyükşehir olan yerlerde büyükşehir belediyesine; diğer yerlerde belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde ilgili belediyelere, belediye sınırları ve mücavir alanlar dışında ise il özel idarelerine aittir.”

Suruç Katliamında yakınlarını kaybeden aileler: Planlı şekilde yapıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder