18 Temmuz 2020 Cumartesi

Erdoğan’ın eski başyaveri Ali Yazıcı’ya ağırlaştırılmış müebbet

Cumhurbaşkanı eski Başyaveri Albay Ali Yazıcı, ‘Cumhurbaşkanına suikast’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yazıcı hakkında daha önce yardım suçundan verilen 18 yıl hapis cezası bozulmuştu.

BOLD – 15 Temmuz’un karanlık olaylarında yer alan Marmaris’te AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a suikast iddiasıyla yeniden yapılan yargılamada karar açıklandı.

 

Yargıtay 16. Ceza Dairesince haklarındaki kararın bozulması üzerine eski başyaver Ali Yazıcı, eski Yarbay Hüseyin Yılmaz ve eski Albay Cenk Bahadır Avcı’nın Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Mahkeme, Yazıcı’yı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, Avcı’yı ise ‘Anayasayı ihlalden’ 13 yıl 4 ay hapse çarptırdı. Eski Yarbay Hüseyin Yılmaz. Yılmaz hakkında verilen beraat kararı bozulurken, dosyasının Akıncı Üssü’ndeki dava ile birleştirilmesine karar verildi.

Kararın ardından konuşan Cumhurbaşkanlığı Avukatı Halit Çokan, “Kararların milletimiz, demokrasi ve devletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Demokratik düzene karşı kötü niyet besleyenlere karşı caydırıcı etki ve sonuç doğurur” dedi.

Bedelli askerlik yapan AKP Milletvekili Yüksel TBMM İçişleri Komisyonuna seçildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder