16 Temmuz 2020 Perşembe

TGC Basın Özgürlüğü Ödülü işsiz gazetecilere verildi

Basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 31 yıldır verilen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Özgürlüğü Ödülü’nün bu yılki sahipleri belli oldu. Ödülü, işsiz gazeteciler ve Fatih Polat aldı.

BOLD – Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) 1989 yılından bu yana verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri’ni değer görülenler açıklandı. Basın Özgürlüğü Ödülü bu yıl kişi dalında Evrensel Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat’a verildi. Kurum dalında İşsiz Gazeteciler ödüle değer görüldü

Adnan Özyalçıner, Altan Öymen, Gökhan Durmuş, Kenan Kocatürk, Nazan Moroğlu, Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Semra Kardeşoğlu, Sibel Güneş, Tuğrul Eryılmaz, Turgay Olcayto, Zeynep Oral’ın bulunduğu 2020 Basın Özgürlüğü Ödülü Büyük Seçici Kurulu, 10 Temmuz 2020 Cuma günü Türkiye Gazeteciler Cemiyetinde toplandı.

ZOR KOŞULLARA RAĞMEN GAZETECİLİK YAPTIĞI İÇİN

2020 Basın Özgürlüğü Ödülü kişi dalında gazeteci-yazar Fatih Polat’a verildi. Fatih Polat “Türkiye’de gazetecilere dayatılan zor koşullara rağmen mesleğin evrensel kurallarından ödün vermeden halkın haber alma hakkına sahip çıkarak, demokrasi ve özgürlüğe ulaşılması için verdiği mücadelesinden” ötürü ödüle değer görüldü.

“HEM UTANDIM HEM GURUR DUYDUM”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Polat, “Twitter’da paylaştığı mesajda, “Ne kadar hak ediyorum bilmiyorum ama, hem çok utandım, hem de gurur duydum. Cemiyet’e ve jüriye çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“DAYANIŞMAK AMACIYLA İŞSİZ GAZETECİLERE VERDİK”

2020 Basın Özgürlüğü Ödülü Kurum dalında “Türkiye’de halkın haber alma hakkının engellenmesi ve toplumsal belleği zedelemek için egemenler eliyle gazetecilik mesleğinden uzaklaştırılan meslektaşlarımızla dayanışma amacıyla” işsiz gazeteciler in ödüllendirilmelerine karar verildi.

Pandemi dolayısıyla ödüllerin veriliş tarihi daha sonra açıklanacak.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder