16 Temmuz 2020 Perşembe

Aziz Yıldırım’ın da yargılandığı ‘Şike Davası’ kasımda yeniden görülecek

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım’ın da yargılandığı ‘futbolda şike’ davasında mahkeme Yargıtayın ‘usul eksikliği’ nedeniyle bozma kararına uyulmasına oy birliğiyle karar verdi.

BOLD – Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda görülen davaya, Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım ile eski yöneticiler, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. 3 Temmuz süreci olarak da bilinen davanın ‘usul eksikliği’ nedeniyle bozma kararına uyulmasına oy birliğiyle karar veren mahkeme heyeti, duruşmanın 6 Kasım 2020’de saat 10.00’da yeniden yapılmasını kararlaştırdı. Mahkeme ayrıca Aziz Yıldırım ile birlikte 6 kişinin dosyasının ayrılmasına, 2016/62 no’lu dosyanın incelenmek üzere istenmesine hükmetti.

YILDIRIM SAVUNMA YAPTI

Aziz Yıldırım’ın duruşmada yaptığı savunmada 15 Temmuz vurgusu yaparak hakkındaki suçlamalar yüzünden KHK ile ihraç edilen polis ve yargı mensuplarını suçladı. Yıldırım savunmasında, “Emniyet ve yargı teşkilatından ihraç edilen kişilerce hazırlanan fezlekeler, iddianameler ve usulsüz kararlar yüzünden bir kez daha huzurunuzdayız. Neredeyse 10 yılı bulan bu sürecin halen sonuçlandırılmamış olması vatandaş olarak adil yargılanma hakkımızı ihlal etmektedir. Bu durumu adalet kavramıyla açıklamak ne yazık ki mümkün değildir” dedi.

“SEVDAM CEHENNEM DONANA KADAR”

Gerçek bir Fenerbahçe sevdalısı olduğunu söyleyen Yıldırım, “Fenerbahçe sevdam cehennem donana kadar sürecektir. Suçlamada bulunan kişiler kaçmakta ve inlerine saklanmakta, saklandıkları inlerinden kafalarını dışarı çıkaramamaktadır” diye konuştu.

Şike soruşturması kapsamında 3 Temmuz 2011 Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile bazı futbolcu ve yöneticiler de tutuklanmıştı. Yıldırım 1 yıl tutukluluğun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 6 yıl 3 aylık hapis cezası onanan Yıldırım’ın dosyası, 17/25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları sonrası yaşanan görevden almalar yüzünden Yargıtay tarafından yeniden açıldı.

Dosyayı yeniden inceleyen Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi ‘usul eksikliği’ nedeniyle bozma kararı vermişti.

2 bin kişiyi emekli eden TRT, 3 bin kişiyi işe aldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder