15 Temmuz 2020 Çarşamba

Beren Saat, Erdoğan’ın Netflix’i neden hedef aldığını anlayamadı

Siber zorbalıkla mücadelede hukuki yaptırım ve denetimlerin olabileceğini söyleyen ünlü oyuncu, sosyal medya platformu olmayan Netflix’in düzenlemeye dahil edilmesini anlamadığını söyledi.

BOLD – Youtube kanalı Yeniden tv’de yayınlanan’Ayşegül Doğan Soruyor’ adlı programının ilk konuğu olan oyuncu Beren Saat, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sinyallerini verdiği sosyal medya düzenlemesine ilişkin fikirlerini açıkladı.

NEFES ALACAK YERİMİZ KALMADI DERKEN

Bütün televizyon kanalların özgürlükten uzaklaştığı bir dönemde Netfix’in oyuncuların imdadına yetiştiğini belirten Saat, ”Tam böyle nefes alacak yerimiz kalmadı dediğimiz anda yepyeni ve daha dünyalı bir sistem girdi ülkeye. Netflix ile lokal hikayelerimizi daha geniş bir coğrafyada anlatabiliriz. Bir sosyal medya platformu olmayan Netflix’in torba yasa gibi o konuşmaya dahil edilmesini anlamadım” dedi.

ÖNCE MECLİSTEKİLER

Hükumetin siber zorbalık vakalarıyla mücadele için yasa tasarısı hazırlamasının anlaşılabilir olduğunu söyleyen ünlü oyuncu, ”Tabii ki hukuki çözümler, birtakım yaptırımlar ve denetlemeler olabilir ama bence çözüm artık nefret söylemlerini, ötekileştirmeyi hayatımızdan çıkarıp, insanların birbirine karşı öfkesini ve hırsını azaltmak. İnsanlara siber zorbalık yapmayacak bir sakinliği, dinginliği, pozitif eleştirmeyi öğretmek lazım. Bu örnek teşkil eden her figür için gereklidir. Bunu sadece liderler bazında söylemiyorum ama önce onlar, önce mecliste yumruklar atılmasın, düşünerek konuşalım” diye konuştu

KİTLESEL ÖFKENİN TEDAVİSİ

Bir paylaşımı nedeniyle sosyal medyada vatan haini ve terörist ilan edildiğini belirten Saat, “O dönem çok incindiğim, zorlandığım bir zaman dilimiydi. Bu nefreti eğitmek, kitlesel düzeydeki öfkeyi yavaş yavaş iyileştirmek gerekir” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş AKP’li yönetimin 1,5 liralık fidanı 15 liraya aldığını açıklayınca ortalık karıştı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder