18 Temmuz 2020 Cumartesi

Büyükşehir belediyelerini kaybeden AKP, AVM rantını ilçe belediyelerine verdi

Ankara ve İstanbul belediyelerini kaybeden AKP, büyükşehirlerdeki rantı ilgilendiren önemli bir değişiklik yaptı. Ticaret Bakanlığı, büyükşehir belediyelerindeki AVM’lerin ruhsat yetkilerini ilçe belediyelerine verdi.

BOLD – Ticaret Bakanlığı, Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte değişiklik yaptı. Büyükşehir olan yerlerde ilçe belediyelerinin mülkiyetinde ve sınırları içinde bulunan arsa üzerine inşa edilen ve konut sayısı iş yeri sayısından fazla olan karma projelerde yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi, iş yeri açma, çalışma ruhsatını verme, değiştirme ve yenileme yetkisi ilçe belediyesine verildi.

Değişikliğe göre bu yetki, büyükşehir belediyesi tarafından değil, ilçe belediyeleri tarafından verilecek. Yönetmelikte yapılan bir diğer değişiklikle de Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Yasaya aykırı işlemlerde idari para cezalarını uygulama yetkisi tamamen Ticaret Bakanlığına verildi. Bakanlık, bu yetkisini il müdürlüklerine devredebilecek. Bakanlık projede alışveriş merkezi ile birlikte başka yapıların bulunması projenin niteliğini değiştirebilecek.

Geçinemeyen vatandaş krediye sarıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder